Головна » 2022 » Листопад » 15 » Андрій Малишко. Вірш «Чому, сказати, й сам не знаю...». Аудіо-читанка.



13:43
Андрій Малишко. Вірш «Чому, сказати, й сам не знаю...». Аудіо-читанка.
Аудіо-проєкт «Читай рідне. Читай рідною» Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Андрій Малишко – український поет, перекладач, літературний критик. Постать Андрія Малишка вирізняється глибокою поетичною самобутністю, власним баченням світу, органічним злиттям з народнопоетичною творчістю, інтимним тоном звучання, навіть коли він говорить про світові загальнолюдські проблеми, пісенністю своєї лірики.

Вірш «Чому, сказати, й сам не знаю...» Андрія Малишка – про велике значення рідних місць для кожної людини. Людина завжди пам’ятатиме рідний край і дитячі роки, батьківську хату і стежину, що веде до неї. Стежина у вірші – символ життя людини. У кожного своя стежина, кожен обирає сам, якою вона буде і де проляже. Ні кінця ні краю немає стежинам людського життя. Одні покоління приходять на зміну іншим, але незмінним залишається почуття вдячності рідному дому. Вірш пронизує легкий сум, бо нема вже вороття до днів юності.

Цей вірш, по суті, – розповідь Андрія Малишка про найдорогоцінніше та найсокровенніше. Догорало чисте багаття його життя. Фізичні сили покидали Малишка, а розум, поетична пристрасть палахкотіли вогнем слова. «Стежина» створена 8 лютого 1970 року – за вісім днів до кончини поета. Це останній відомий твір Андрія Малишка, його лебедина пісня.

На глибокі роздуми спонукає цей так просто й майстерно скомпонований вірш. Кожне слово, речення, строфа так емоційно навантажені, таку глибоку думку збуджують у читача, так окрилюють душу!

Чернігівська обласна бібліотека для дітей в рамках аудіо-проєкту «Читай рідне. Читай рідною» пропонує аудіо-читання вірша «Чому, сказати, й сам не знаю...» Андрія Малишка. Читає бібліотекар Наталія Нечипорук.





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 556 | Додав: estet | Теги: Малишко А., аудіо-читанка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Листопад 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0