Головна » 2020 » Жовтень » 29 » Альберт Ейнштейн. Еталон геніальності



17:53
Альберт Ейнштейн. Еталон геніальності
«Мій єдиний талант – безмежна цікавість»
(Альберт Ейнштейн)

«Мабуть, у кожному класі знайдеться розумаха, котрий, здається, знає чи не все на світі. Про що не запитай у цієї дитини – на все дасть відповідь. І нехай навіть не повноцінну відповідь, то хоча б вдалий здогад. Найчастіше таку людину називають «ейнштейном».

Вам вже цікаво? Тож вам до нас! Адже саме так розпочинається книга Юлії Потерянко «Альберт Ейнштейн», яка є у фонді Чернігівської обласної бібліотеці для дітей.

Насправді це ім’я чи не найрозумнішої людини у світі. Вченого, котрий перевернув усі уявлення про влаштування світу, а також про людські можливості. Звали його Альбертом Ейнштейном, і ось його дивовижна історія.

Цікавість до науки прокинулася у Альберта ще в дитинстві: батько подарив йому компас і маленький геній був вражений тим, що стрілка постійно показувала в одному напрямку.

Однією з найулюбленіших книжок дитинства Ейнштейна була праця давньогрецького математика Евкліда «Начала». В 15 років він вже освоїв диференціальні і інтегральні обчислення.

Добре відома любов Ейнштейна до музики:в дитинствівін навчився грати на скрипці і впродовж всього життяперіодично повертався до занять музикою. І якось навіть дав справжнісінький концерт!

Альберт багато років жив та працював в США, але так і не навчився писати англійською мовою. Останні йогослова були рідною німецькою мовою.

У більшості людей спливає образ вченого по фотографії з висунутим язиком. Фото відзняте на святкуванні 72 дня народження. Фотограф попросив іменинника зробити задумане і серйозне обличчя, проте Ейнштейн висунув язика, чим продемонстрував, що може також бути життєрадісною та веселою людиною. Альберт дуже любив цей знімок, він сам розсилав друзям фото.

Відомо, що Ейнштейн за національністю був євреєм. У 1952 році, коли країна Ізраїль тільки-но почала формуватися в повноцінну державу, великому вченому запропонували стати президентом. Але фізик відмовився від такого високого поста.
Альберт Ейнштейн був переконаним пацифістом і виступав різко проти будь-якого нацизму. «У кінцевому рахунку, всі ми люди» – говорив він.

Основоположник сучасної фізики, автор теорії відносності, лауреат Нобелівської премії у галузі фізики – все це Альберт Ейнштейн. Розробник кількох значних фізичних теорій: загальної та спеціальної теорії відносності, теорії індукованого випромінювання, статистичної теорії броунівського руху тощо. Дослідження наукової діяльності вченоготриває…

Про все це і багато ще чого незвичайного про відомого вченого можна дізнатися зі сторінок книги Юлії Потерянко «Альберт Ейнштейн» із серії «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей».




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 455 | Додав: estet | Теги: Ейнштейн А. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0