Головна » 2022 » Червень » 14 » Актуально: 14 червня – Міжнародний день блогера.



15:00
Актуально: 14 червня – Міжнародний день блогера.
Коли ви заходите на головну сторінку Чернігівської обласної бібліотеки для дітей, дорогі читачі, то бачите посилання на блоги, над якими працюють бібліотечні блогери. Давайте разом з вами подивимось наш чарівно-чудовий сайт і пригадаємо, які ж то цікаві-прецікаві блоги там знаходяться.

Отже, починаємо.

Блоги «Краєзнавчі дайджести» та «Мій край – частинка України» змістовно розповідають про рідну землю, де живемо і якою пишаємося та про найдорожче, що маємо – людей, наших талановитих, сміливих та обдарованих земляків, а також Героїв Чернігівщини. https://ostrovskogo.com.ua/load/kraeznavchi_daidjesty/1
https://kraychernigiv.blogspot.com/

Блог «Новинки від інформинки» збирає все-все-все з усього світу, що є в тренді на сьогодні. Блог «Бібліотечний мікс» – це фреш-новини, ресурси, видання, проєкти та цікавинки.
https://informunka.blogspot.com/
https://nataliswir29.blogspot.com/

«Методичний портфель» – це важливі рекомендації для фахівців і читачів.
https://ostrovskogo.com.ua/publ/metodychnui_portfel/4

«Книжкові хованки» – цікаві і корисні матеріали від бібліотечного кота Кекса для найменшеньких: дошкільнят та учнів початкової школи.
https://bookhovynky.blogspot.com/

«Hello, Європа!» – про європейські цінності та найцікавіші події з усіх куточків Європи.
https://eurowinlib.blogspot.com/

«Бібліотечна Формула Успіху» – блог дитячих бібліотек Чернігівщини.
https://librarysuccessformula.blogspot.com/?m=0

«Чернігів Еко-library» – це зелені виставки, екологічні марафони та кінозал, відео-круїзи у чарівні куточки Чернігівщини та багато-багато важливого задля збереження довкілля.
https://larisasever1967.blogspot.com/

Ви спитаєте, чому саме сьогодні згадали ми про блоги? Та тому що 14 червня – Міжнародний день блогера, який відзначається щороку. Це неофіційне свято було створене для того, щоб об’єднати блогерів з усього світу та пропагувати ведення блогу як способу самовираження та діалогу з людьми з різних країн та континентів.

Блогом називають інтернет-щоденник, на якому регулярно публікуються нові дописи з текстом та медіаконтентом.

Першим блогером вважається Тім Бернес-Лі, який також створив Інтернет. Бернес-Лі публікував дописи на своїй інтернет-сторінці, починаючи з 1992 року. Дещо згодом, у 1999 році почала функціонувати онлайн-платформа Blogger для створення та ведення онлайн-щоденників.

У 2004 блогери вирішили об’єднатися навколо свого свята, яке назвали Міжнародним днем блогера. Рішення підтвердили понад 500 прихильників блогерства з понад 40 країн світу. Сьогодні сфера блогінгу продовжує розвиватися, а Міжнародний день блогера буде актуальним до того часу, поки буде існувати Інтернет.

Наші ж креативні бібліотечні блогери намагаються підібрати і висвітлити для вас, любі читачі, якомога більше найкориснішої і найцікавішої інформації, яку тільки можна знайти.

І зараз, в умовах воєнного стану, вони продовжують це робити. Тож привітаємо наших блогерів зі святом і побажаємо їм багатомільйонну армію підписників і мільйони лайків. Разом до Перемоги!

Джерела:

https://daytoday.ua/podiya/mizhnarodnyy-den-blohera/
https://ostrovskogo.com.ua/




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 308 | Додав: estet | Теги: Блогер, блог | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0