Головна » 2020 » Серпень » 6 » 6 серпня - Міжнародний день «Лікарі світу за мир»



20:19
6 серпня - Міжнародний день «Лікарі світу за мир»
В цей особливий день лікарі планети Земля солідарно закликають політиків покласти край війнам, припинити вбивства і кровопролиття, згадати про гуманізм і милосердя.

Міжнародний день «Лікарі світу за мир» був запропонований організацією «Лікарі світу за запобігання ядерній загрозі». Він відзначається в річницю дня бомбардування японського міста Хіросіми 6 серпня 1945. Цей день є символічним і служить для нагадування про цю людську трагедію, про роль лікарів в боротьбі за мир і в запобіганні війни в цілому. Організація відзначає цей день своєю повсякденною роботою.

Міжнародний день «Лікарі світу за мир» виник у 1980 році у Франції в результаті від’єднання від іншої міжнародної організації «Лікарі без кордонів». З тієї пори великі підрозділи «Лікарів світу» з’явились в дванадцяти країнах, враховуючи США, Англію, Нідерланди.

Зараз Лікарі світу - незалежний гуманітарний рух. Спільнота, що працює вдома і за кордоном, щоб надати нужденним людям доступ до охорони здоров’я.

На превеликий жаль, сотні українців зараз гинуть, захищаючи територіальну цілісність своєї Батьківщини, боронячи Україну. Надаючи допомогу на передовій, медики наражаються на смертельну небезпеку, отримують поранення, а дехто з них – гине. Але за покликанням професії медики рятують життя всім, хто цього потребує, незалежно від поглядів та переконань.

Сьогодні медичні працівники висловлюють свою громадську позицію – «ні війні!».




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 477 | Додав: estet | Теги: лікарі світу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0