Головна » 2022 » Червень » 3 » 4 червня – Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії: дайджест-інформація



20:27
4 червня – Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії: дайджест-інформація
Війні все одно кого вбивати. Їй не важливо хто загине сьогодні чи завтра. Вона не звертає уваги на біль. І для агресора немає значення, що найсильніше болить, коли гинуть невинні та беззахисні діти. Вони уже ніколи не дізнаються за що їх позбавили життя.

Діти найбільш вразливі під час виникнення збройних конфліктів. Вони не лише втрачають радість дитинства через довгі і складні процеси вирішення конфліктів мирним шляхом, а ще й стають жертвам таких правопорушень і злочинів як: вербування і використання у військових діях, вбивства, сексуальне насильство, викрадення, напади на школи і лікарні та відмова в наданні гуманітарної доступу до дітей.

Маючи на меті спробу відчути біль і страждання дітей усього світу, які піддаються фізичному і морально-психічному насильству, 19 серпня 1982 на своїй надзвичайній спеціальній сесії з питання про Палестину Генеральна Асамблея, «будучи приголомшеною величезним числом безневинних палестинських і ліванських дітей - жертв актів агресії Ізраїлю», постановила відзначати 4 червня кожного року як Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії.

Цей День підтверджує зобов'язання ООН забезпечити захист їх прав. Робота в цій галузі регулюється Конвенцією про права дитини.

Цей день особливо важливий для дітей в Україні через збройну агресію Росії проти нашої держави.

Діти, які проживають по обидва боки конфлікту, стикнулися з однаковими проблемами: досі немає чітких процедур евакуації з території збройного конфлікту з дотриманням принципу не розлучати їх із батьками, неповнолітніх вербують або використовують у своїх інтересах збройні угрупування, а навкруги панує гуманітарна катастрофа. Тому вони щоденно відчувають страх за життя й майбутнє.

За таких умов, на жаль, складно, а подекуди просто неможливо захистити права неповнолітніх. А отже, вони зазнають насильства, втрачають родини й домівки, стикаються з бідністю й найгіршими проявами злочинів.

На території Донецької та Луганської областей із 2014 року внаслідок військової агресії РФ загинуло понад 240 дітей, 56 зникли безвісти, отримали поранення і травми близько 500 дітей.

У так званій «сірій зоні» проживає від 10 до 15 тисяч дітей. За даними громадських організацій, кількість дітей-переселенців з Криму і Донбасу перевищила 170 тисяч осіб, а на окупованій території залишилося понад 2 тисяч дітей-сиріт.

На 2 червня 2022 року в Україні внаслідок збройної агресії російської федерації постраждало більше ніж 721 дитина.

За офіційними даними: загинуло 261 дитина, поранено - понад 460.
В ході фіксації кримінальних правопорушень стало відомо про загибель ще 17 та поранення 14 дітей внаслідок обстрілів ворогом м. Маріуполь Донецької області.
Для України цей день — ще одна можливість привернути увагу всіх небайдужих до проблем, від яких потерпають діти у ХХІ столітті. Адже захистити права дитини можливо лише через об’єднання зусиль депутатів, урядових органів, інституцій омбудсмана та громадськості. І ми маємо спільно це зробити.






QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 404 | Додав: estet | Теги: діти і війна, війна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0