Головна » 2014 » Листопад » 19 » «Звитяги Чернігівської землі»



17:36
«Звитяги Чернігівської землі»
Кожне дерево має своє коріння, яке живить його. Так і в кожного народу є своя історія, свої традиції і звичаї, які треба шанувати і берегти – бо це є сила і коріння держави.
Дізнались про історію рідного краю і учні 22 ліцею 2-Б класу під час віртуально-історико-краєзнавчої подорожі «Звитяги Чернігівської землі». Діти довідались багато цікавого про життя древніх слов’ян, зокрема сіверських племен, що населяли чернігівську землю, про їхню боротьбу за свободу, мудрих і сміливих князів Руси – України. Одним з таких був відомий чернігівський князь Мстислав, що збудував славнозвісний Спасо-Преображенський собор – один з найдревніших храмів України. Зачудовано діти слухали уривки з відомого літопису «Повість минулих літ», адже це не просто пам’ятка української писемності ХІ – ХІІ століття, а високохудожня поетична книга, збірник епічних пісень, легенд та переказів; це перша, найдавніша історія нашого народу.
Особливий інтерес у дітей викликала билина про появу віщого орла на чернігівському гербі. Тисяча літ чернігівській билині про багатиря Івана Годуновича, його наречену Марію-Красу, злого Кощія і віщого орла.
Декілька десятків поколінь бережливо пронесли через віки віру в перемогу добра над злом.
Ціла історична повість ступила на чернігівський герб. Невтомно, вдень і в ночі, несе він сторожу, захищаючи рідну землю, В будь-яку хвилину він готовий прийти на допомогу чернігівцям. Так було спокон віку і так буде вічно!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1271 | Додав: estet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
estet