Головна » 2024 » Жовтень » 14 » Зустріч з представником Українського інституту національної пам’яті Сергієм Бутком



15:57
Зустріч з представником Українського інституту національної пам’яті Сергієм Бутком
«За Україну її волю за честь за славу за народ!» Саме під таким гаслом в рамках багаторічного проєкту «Зустріч з істориком» в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей відбулася зустріч з представником Українського інституту національної пам’яті Сергієм Бутком.

Початок жовтня знаменує собою низку важливих дат і свят – День українського козацтва, день Покрови Пресвятої Богородиці, день Захисників і захисниць, і нарешті День створення УПА. Всі ці дати символізують неперервність боротьби за незалежність нашої держави, від покоління до покоління.
Покрова – це більше, ніж свято. В цей день ми вшановуємо не лише релігійну традицію, а й єдність українського народу та його прагнення до свободи. Це день подяки всім, хто боронив і боронить нашу землю.

Відродження козацьких традицій на початку XX століття було свідомим вибором. Такі назви як "Український козацький полк імені Богдана Хмельницького" чи "Січові стрільці" символізували незламний дух українців та прагнення до незалежності. Вони відсилали до славної козацької минувшини, об’єднуючи воїнів навколо ідеї вільної України.

Спадщина УПА – це не просто історія, а потужний заряд для сучасних захисників. Сучасні Збройні Сили України органічно поєднали в собі найкращі традиції козацтва та героїзм борців за незалежність.

Сьогодні українські воїни продовжують цю славну традицію, демонструючи неабияку стійкість і відвагу. Вони не лише захищають землю, а й відроджують національний дух. Зустріч з відомим істориком Сергієм Бутком, перетворилася на захоплюючу подорож у минуле України. Лекція, що поєднувала в собі глибокий аналіз історичних подій та живий діалог з аудиторією, викликала неабиякий інтерес як у старшокласників, так і у дорослих. Питання, які лунали з зали, свідчили про високий рівень залученості слухачів.

Сергій Бутко, наш давній друг і партнер, вже не перший рік ділиться своїми знаннями з молодою аудиторією. Його захоплюючі розповіді спонукають до глибокого вивчення історії рідного краю, історії своєї держави.

Дякуємо Сергію Володимировичу за черговий урок правди і вітаємо з днем народження! Ваші дослідження та популяризація історії є неоціненним внеском у збереження національної пам'яті. Бажаємо вам міцного здоров'я, невичерпної енергії та нових творчих злетів!


https://chernihiv-lib.org.ua/_ld/2/221_____.pdf




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 33 | Додав: estet | Теги: зустріч з істориком, Бутко С., УПА | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Жовтень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0