Головна » 2013 » Липень » 8 » Знай наших!



17:01
Знай наших!
Обласна бібліотека для дітей ім. М. Островського разом з ОУНБ ім. В. Г. Короленко, Щорською та Городнянською ЦБС взяла участь в ярмарку «Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє» у м. Суми. Дебют бібліотеки був успішним: за думкою експертів, журі та учасників ярмарку нам було присуджене ІІІ місце, нагороджено спеціальною грамотою та сувенірами.

Програма «Бібліоміст» діє в Україні за підтримки фонду Білла і Мелінди Гейтс (США) та Міністерства культури і туризму України та допомагає публічним бібліотекам на конкурсній основі модернізуватися і надавати бібліотечні послуги населенню, що відповідають сучасним вимогам.
Четвертий раунд конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» визначив переможців – бібліотеки з усієї України, серед яких і Чернігівська обласна бібліотека для дітей ім. М. Островського. За умовами програми до кінця 2013 року бібліотеці безкоштовно буде надано і встановлено комп’ютерне обладнання для користувачів, що значно розширить можливості нашої бібліотеки в час цифрових технологій.
Українська бібліотечна асоціація стала партнером програми «Бібліоміст», щоб підтримати її професійним консультуванням.
З цією метою проводяться міжрегіональні ярмарки і конференції «Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє».


Обласна бібліотека для дітей ім. М. Островського разом з ОУНБ ім. В. Г. Короленко, Щорською та Городнянською ЦБС взяла участь в такому ярмарку у Сумах, всього учасниками ярмарку стали понад 20 бібліотек Полтавської, Київської, Чернігівської, Сумської областей з найрізноманітнішими цікавими проектами: від центрів правової інформації до туристичного проекту, від допомоги людям похилого віку до сприяння власникам особистих селянських господарств із застосуванням сучасних технологій вирощування полуниці.
Інтереси читачів-дітей і підлітків представила обласна бібліотека для дітей ім. М. Островського у творчій майстерні проектами: «Хай весь світ дивують нині діти неньки України» (конкурс дитячої літературної творчості), «Читаюча родина Чернігова» (міський конкурс родин), «Діти, що читають – майбутнє України» (обласне свято-конкурс кращих читачів), «Бібліо-Оскар – 2013» (церемонія нагородження кращих читачів бібліотеки), «Літня альтанка з книгою» (літній відпочинок дітей в бібліотеці).
Приємно відзначити, що серед різномаїття бібліотечних цікавих ідей і проектів, наші проекти привернули підвищену увагу і цікавість учасників і гостей ярмарку (а їх було майже 300).
Професійне спілкування з директором програми "Бібліоміст" Матеєм Новаком

Багато колег з різних областей зацікавились нашим досвідом і просили дозволу використовувати його. Дебют бібліотеки був успішним: за думкою експертів, журі та учасників ярмарку нам було присуджене ІІІ місце, нагороджено спеціальною грамотою та сувенірами.
Слід зазначити, що І місце по праву посіли також наші земляки – Городнянська ЦБС (Чернігівської області) з цікавим оригінальним проектом «Книга - БібліоДесант».
«Щоб мати майбутнє, треба вже сьогодні зробити щось нове» – ця думка американського економіста Друкера дуже чітко, на наш погляд, визначає пріоритети і завдання бібліотекам: покращити доступ громадян України, дорослих і маленьких, до інформації, стати дозвіллєво-культурним та інформаційним центром у своєму регіоні.
Українська бібліотечна асоціація робить дуже корисну справу, консолідує всі бібліотеки і зацікавлені організації, ініціює інноваційні зміни в бібліотечній галузі і сприяє творчому зростанню бібліотечних кадрів всіх регіонів завдяки професійному та зацікавленому спілкуванню.
Автограф від Лариси Степанівни Нікіфоренко (Міністерство культури і туризму України)




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 2013 | Додав: estet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0