Головна » 2021 » Січень » 8 » Журнал «Паросток». Той, що виховує любов.



11:48
Журнал «Паросток». Той, що виховує любов.
«Паросток» – журнал для дітей та юнацтва еколого-натуралістичного напряму. В Україні це єдиний науково-художній журнал для дітей і юнацтва, який розповідає про природу. Журнал започатковано Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді у 1995 році.

Останнім часом друкується багато матеріалів, пов’язаних з охороною навколишнього природного середовища. Але в більшості з них йдеться про екологічні біди та негаразди. Дійсно, наше довкілля хворе, його потрібно лікувати, і, чим раніше, тим краще. Люди нарешті зрозуміли, що з природою треба поводитись по-людські, дбати про неї, щоб не допустити екологічної катастрофи.

Та марними будуть всі зусилля, якщо у підростаючого покоління, навіть більш освіченого, не виховати любов і до рідної землі, і до всього живого, що на ній існує. Через те «Паросток» в більшості матеріалів намагається показати красу природи, розповідає про мальовничі куточки України, пропонує подорожі в найбільш привабливі куточки всіх країн та континентів.

В ньому публікується багато цікавого про різні рослини, місцеві та екзотичні, їх властивості, зокрема лікувальні.

Друкується багато листів самих читачів (і дітей, і дорослих) про домашніх тварин, в яких вони розповідають історії про витівки своїх улюбленців.

Зрозуміло, в журналі висвітлюються серйозні теми, але в більшості це робиться специфічно, в розрахунку на дитяче сприйняття – аби те, про що йдеться, засвоювалось максимально. Журнал пропонує, наприклад, сімейну екологічну гру, яка непомітно дозволяє знайомитись з проблемами довкілля. Ось, скажімо, прийшла весна. Учасники гри мають визначити, що вони повинні робити в цю пору року: посипати город отрутохімікатами (мінус три бали), обкопати дерева (плюс один бал) тощо. Переможцем, безумовно, стає той, хто набирає більшу кількість балів. Це з першого погляду. Та насправді переможцем є кожний без винятку учасник гри, бо нехай спочатку не всі, а хоча б деякі екологічні істини все ж відкладаються у свідомості.

В журналі також з однаковим запалом відомі вчені та зовсім юні натуралісти розповідають про секрети вирощування квітів, фруктів або овочів; діляться досвідом, які в них акваріуми, як правильно розводити акваріумних рибок і домашню живність, що треба робити в тому чи іншому випадку.

На його сторінках друкуються виступи слухачів Всеукраїнської заочної біологічної школи та Малої академії наук. Тут можна знайти й літературні твори відомих письменників, вірші, казки, кросворди.

Світ, в якому ми живемо, прекрасний! Саме таке відчуття виникає під час перегляду журналу для дітей та підлітків «Паросток». Журналу, що виховує любов.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 459 | Додав: estet | Теги: журнал Паросток | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0