Головна » 2018 » Червень » 11 » Жива книга в руках…



14:28
Жива книга в руках…
Якось на канікулах – таких, як зараз – вчитель привів своїх вихованців до нашої бібліотеки. Звичайна екскурсія. Звичайні діти – непосидючі, допитливі. Це їх голоси зараз лунають на шкільних подвір’ях – саме час оздоровлення в пришкільних таборах. Ніби все як завжди. Але дитина після цього... захворіла. «Захворіла» книгою! Батьки навіть скаржаться на педагога (жартома, звичайно): «Він привів нашу доньку в бібліотеку, тепер ми не можемо її звідти витягти – вона завжди там!»
Це – не вигадка, це абсолютно реальна історія. Історія лише однієї дитини. А їх нині – під час літніх канікул – в нашій бібліотеці щодня буває по сотні. І деякі вперше. Скільки з них також «захворіють»?
Бібліотекарі і педагоги сподіваються, що багато. Вчителька Чернігівської школи №32 Олена Ячмінник каже, діти іноді зараз взагалі не знають, що воно таке – бібліотека. А їм потрібна наочність – вони мають бачити стелажі з книгами, формуляри… Тоді і виникає бажання читати. І передусім – «живу» книгу, яку можна потримати в руках.
Для цього і приходять в ці дні малі, що відпочивають в пришкільних таборах, в обласну бібліотеку для дітей. Як от сьогодні – учні 32-ї і 9-ї чернігівських шкіл. Для них тут і екскурсії, і відвідини Бібліо-кафе, і навіть лялькова вистава «Посміхнись і доброму навчись» в Кімнаті казок.
За словами педагога школи №9 Валентини Холодьон, такі зустрічі дають можливість дитині переключитися, відволіктися від комп’ютерного світу. Її думку підтримує і Олена Ячмінник, називаючи читання головною складовою розвитку дитини.
А щодо дівчини, про яку йшлося на початку… Завдяки бібліотечному читанню вона значно поліпшила свою шкільну успішність, кажуть вчителі. Дитина стала розкутою. Дитина стала вільною!









QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1255 | Додав: estet | Теги: літнє читання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
estet