Головна » 2023 » Лютий » 2 » Запрошує бібліотечний кіт Кекс. Крижана країна Ісландія.



16:18
Запрошує бібліотечний кіт Кекс. Крижана країна Ісландія.
Бібліотечний кіт Кекс з Чернігівської обласної бібліотеки для дітей запросив школярів у відеомандри до Ісландії - невеликої острівної європейської держави вулканічних пейзажів, рівнин, льодовиків, гейзерів та водоспадів.

Діти дізналися, що ісландці дуже ревно оберігають чистоту мови і не впускають запозичених слів. Тому за останні 1000 років ісландська мова практично не змінилася.

Їх зацікавили казкові торф’яні будиночки покриті рослинністю, які освітлюють, опалюють прямо з природних гарячих джерел.

Були здивовані тим, що в Ісландії немає прізвищ. Ісландці мають ім’я та по батькові, утворене від імені батька чи матері.

А ще познайомилися з ісландськими казками, зокрема казкою «Гілітрутт»…
Хочете дізнатися більше про казкову Ісландію? Бібліотечний кіт Кекс, запрошує вас до Чернігівської обласної бібліотеки для дітей, а також переглянути відеомандри на сайті.






QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Читаємо, подорожуємо, дізнаємося з котом Кексом | Переглядів: 142 | Додав: estet | Теги: кіт Кекс, Ісландія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Лютий 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0