Головна » 2021 » Вересень » 24 » Заняття обласної OF/ONлайн школи професійного розвитку «Суч@сний бібліотекар»



10:12
Заняття обласної OF/ONлайн школи професійного розвитку «Суч@сний бібліотекар»
У Чернігівській обласній бібліотеці для дітей розпочала роботу обласна OF/ONлайн школа професійного розвитку «Суч@сний бібліотекар», де навчатимуться та ділитимуться досвідом роботи працівники дитячих, публічних бібліотек області.

23 вересня відбулося заняття для працівників відділів обслуговування учнів 5-9 класів дитячих, публічних бібліотек Чернігівщини «Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє для дітей». На занятті були присутні 22 учасника – 13 представників дитячих бібліотек та 9 від публічних бібліотек територіальних громад.

Завідувачка відділу обслуговування учнів 5–9 класів Оксана Трухан у своєму виступі «Додаємо креативу в роботу дитячих бібліотек: Нові бібліотечні проєкти для промоції читання» поділилася з колегами досвідом роботи. А саме: що потрібно робити, щоб діти, які тільки на шляху усвідомлення ролі книги, читання і бібліотеки, захотіли прийти саме до бібліотеки. Також познайомила з новими проєктами Чернігівської обласної бібліотеки для дітей, які можна використати як в OF так і в ONлайн роботі.

Завідувачка відділу методології бібліотечної роботи з дітьми Наталія Шеша проаналізувала участь бібліотек Чернігівщини у Всеукраїнських та обласних конкурсах, юних переможців відзначили грамотами та сувенірами.

Як ефективно відповісти на виклики часу, які постають перед дітьми, підлітками у сьогоднішніх непростих умовах? Про актуальні завдання бібліотек в роботі з дітьми в сучасних умовах йшлося в консультації «Дитяче читання як складова всебічного розвитку підлітка» заступника директора Галини Вечерської. Жвавий інтерес в учасників навчання викликала екскурсія-квест бібліотекою «У пошуках книжкових скарбів».

Директор бібліотеки Тамара Клюй розповіла про участь дитячих бібліотек Чернігівщини у щорічному обласному рейтинг-конкурсі «Краща бібліотека року». Цю ж тему продовжила Сльозка Олена – заступник директора Чернігівської міської ЦБС, яка презентувала роботуміської бібліотеки для дітей ім.О.П.Довженка – I місце у рейтинг-конкурсі «Краща бібліотека 2020 року» серед дитячих бібліотек.

Із сучасними бібліографічними виданнями для дітей і підлітків познайомила завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Олена Волченко.

Учасники заняття переглянули ряд успішних проєктів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Активне ділове обговорення питань роботи дитячих та публічних бібліотек у громадах відбулося між учасниками заняття. Поділилися досвідом роботи Ніжинська міська бібліотека-філія №3 для дітей, Корюківська публічна бібліотека та Городняська центральна бібліотека.

Можна зробити висновки, що процеси реорганізації закладів культури у більшості випадків призводять до того, що дитяча бібліотека втрачає статус спеціалізованої і набуває статусу структурного підрозділу публічної бібліотеки, що фактично є втратою спеціалізованої бібліотеки для дітей.

Така велика обласна бібліотечна «рада» професіоналів, ми впевнені, допоможе дитячим, публічним бібліотекам Чернігівщини по-сучасному підійти до вирішення актуальних питань роботи з дітьми, а новий отриманий досвід допоможе дитячим бібліотекарям краще розуміти і знати свого читача.






















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 355 | Додав: estet | Теги: Семінар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0