Головна » 2022 » Листопад » 11 » З усіх мистецтв медицина – найшляхетніша. Представляємо нову цікаву пізнавальну книгу «Вони змінили світ. Лікарі й біологи»



12:53
З усіх мистецтв медицина – найшляхетніша. Представляємо нову цікаву пізнавальну книгу «Вони змінили світ. Лікарі й біологи»
Чернігівська обласна бібліотека для дітей представляє нову цікаву пізнавальну книгу «Вони змінили світ. Лікарі й біологи».

Як подолати всі хвороби світу? Чи можна знайти ліки, що дають зцілення від усіх недугів? Відповіді на ці питання шукали з найдавніших часів. Книга «Вони змінили світ. Лікарі й біологи» знайомить з великими вченими – від Гіппократа до Флемінга. Ви дізнаєтеся про геніальні відкриття, ризиковані наукові експедиції, познайомитеся з шукачами доісторичних істот та безстрашними мисливцями на мікробів.

А ще це розповідь про людей, безмежно закоханих у свою справу. І про те, як важливо попри всі негаразди зберігати вірність своїм мріям.

Укладачі книги Еліна Заржицька і Катерина Шаповалова зібрали цікаві та незвичайні факти про відомих лікарів та відобразили найвизначніше, що відкрили видатні вчені світу. Текст поданий невеличкими легкими для сприйняття розділами (16 видатних вчених). Особливий увагу привертають ілюстрації Наталії Шерстюк: сучасні й самобутні, вони гармонійно доповнюють літературний матеріал.

Серед цікавих фактів і легенд у книжці:

 У середині ХІХ сторіччя угорський лікар Ігнац Земмельвейс перший запропонував стерилізацію рук, дезінфекцію медичних інструментів, колеги ж сміялися і глузували над «диваком» та оголосили його псевдовченим.
 Кожен вид мікробів має свій колір, британський бактеріолог Александер Флемінг почав використовувати мікроби як фарби і створювати картини (бактеріальний живопис).
 У Стародавньому Єгипті цвілий хліб прикладали до ран для дезінфекції.


Книга вийшла друком у серії «Найкращий подарунок» у харківському видавництві «Талант».

Читаємо уривки з книги:

https://bookopt.com.ua/voni-zminili-svit-likari-j-biologi.html

Відео: ВЛОГ | Вони змінили світ | Лікарі й біологи | Видавництво Талант



Ось і завершилася коротенька подорож сторінками «Вони змінили світ. Лікарі і біологи», але читання книжки ще цікавіше, ніж розповідь про неї! Вона зацікавить майбутніх лікарів, біологів і хто небайдужий до зоології, хімії, мікробіології. А ще ця книга для читання у сімейному колі.

Шукайте видання у відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 151 | Додав: estet | Теги: медицина, лікарі і біологи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Листопад 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0