Головна » 2020 » Січень » 30 » Всеволод Нестайко. Родом із дитинства.



15:10
Всеволод Нестайко. Родом із дитинства.
«Дітям обов’язково потрібні позитивні емоції.
Тільки оптимісти зможуть будувати
вільну незалежну державу.
Дітям обов’язково потрібен
гумор, веселі твори.»
(В.Нестайко)


У Чернігівській обласній бібліотеці для дітей відбувся цикл заходів присвячений 90 - річчю від дня народження Всеволода Нестайка.
У відділі обслуговування дошкільників та учнів 1- 4 класів протягом тижня учні ліцею № 22 долучались до цікавої подорожі книгами письменника. Під час презентації виставки-портрета «Сонячна країна доброти» школярі дізнались, які твори Всеволод Нестайко писав для дітей. Познайомились з першою книгою письменника «Шурка і Шурко», яка збереглась у фонді бібліотеки. Її пожовклі листочки читало не одне покоління читачів. А найбільше вразили книги з автографом письменника.
Захопила виставка однієї книги та буктрейлер за книгою В. Нестайка «Дивовижні пригоди в лісовій школі» . Ця серія «Дитячого бестселеру» легка, життєрадісна, сповнена доброго гумору.
Сподобалась прем’єра лялькової вистави «Пригоди в лісовій школі» . Особливо запам’ятались її герої: сором’язливий Кось Вухань, інтелігентна Пантера Ягуарівна, навіть хуліган Вовчик Вовченко. Кожний з дітей впізнав у персонажа і себе самого і своїх однокласників.
Літературна година «Чарівник країни доброти» познайомила учнів з життям і творчістю дитячого письменника. Дітям було цікаво дізнатись, що коли Всеволод Нестайко був маленьким хлопчиком, він страшенно хотів вирости . А ставши дорослим говорив: «А вам, дорогі мої читачі, хочу сказати — не поспішайте, як я колись, швидше виростати. Бо дитячі роки неповторні...»
Інші відділи нашої бібліотеки також підготували надзвичайно веселу і пізнавальну програму!
Для п'ятикласників 27-ої школи - літературно-мистецьку вітальню та квест «Всеволод Нестайко. Родом із дитинства». Де тільки не побували наші читачі, виконуючи завдання «Нестайко-квесту»!
В «Країні сонячних зайчиків» (абонемент відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів) та «Лісовій школі» (читальний зал) вони дізнались найцікавіше про улюбленого автора мільйонів дітей всього світу та про чудові його книги. Діти читали, розгадували кросворд, виконували завдання, фантазували в «Таємничому лабіринті» (Відділ зберігання, гігієни та реставрації фондів), «Галявині загадок» (Відділ інформаційної довідково-бібліографічної роботи) та «Долині фантазій» (Відділ мистецтв).
Гучна радість перемоги і сльози поразки – так емоційно сприйняли наші учасники підсумки цієї незвичайної зустрічі.
Ми ж сподіваємось, що ще більше дітей читатимуть книги неперевершеного Всеволода Нестайка, який якось зізнався: «Якщо читали мої книжки, то ви наче мої родичі…»
























QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 519 | Додав: estet | Теги: Всеволод Нестайко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0