Головна » 2022 » Листопад » 28 » Всесвітній день інформації



12:41
Всесвітній день інформації
Сучасна людина не може уявити свого життя без шаленого потоку інформації. Все, що ми дізнаємося, впливає на розвиток та самоствердження. Кількість інформації передує рівню обізнаності у тій чи іншій сфері. У зв’язку із цим у багатьох країнах світу відзначають Всесвітній день інформації. Дату 26 листопада для відзначення цього дня обрала Міжнародна академія інформатизації. Це організація, яка має статус консультанта в двох радах ООН – Економічній та Соціальній.

Значення і вплив, який чинить інформація на людину, досконально досі так до кінця і не вивчено. Цьому присвячуються численні дослідження, проводиться глибока наукова робота. Ті моменти, які вдається найбільш точно визначити, вказують на те, що інформація в тому чи іншому вигляді є одним з найголовніших компонентів взаємодії в природі людини і оточуючого нас світу.

В широкому сенсі цього слова, інформація для людини – це всілякі сигнали і відомості, які передаються між людьми усно, жестами або письмово, а також цілий ряд інших способів, спрямованих на передачу і сприйняття деяких даних усіма нашими органами чуття, які потенційно могли б бути відповідно оброблені і виведені на рівень нашої свідомості. У всі часи інформація займала в житті людини одну з найважливіших позицій.

Інформаційна сфера існування людей піддавалася і піддається всіляким рухам, коливанням, лавиноподібним наростанням, так званим «інформаційним вибухам» і ,навпаки, обмеженням та скороченням, відомим як «інформаційний голод», а так само ряду інших трансформацій і змін. Завдяки появі нових технологій та комп’ютеризації майже кожної галузі інформація стала невід’ємною частиною існування компаній, підприємств та установ. Навіть з метою саморозвитку ми опиняємося в інформаційному середовищі, з якого і черпаємо свої знання.

На сьогоднішній день більшість інформації ми дізнаємося з інтернет-джерел.
Цікаві факти про інтернет:


Та інформацію можна отримати не тільки з інтернет-джерела. Не варто недооцінювати книги, посібники, підручники, які вже давно посіли чільне місце в інформаційному осередку. Інформація – це «їжа», яка потрібна мозку щодня, щоб не втрачати життєвого тонусу.

Екологічна інформація – це будь-яка інформація про стан навколишнього середовища в письмовій, аудіовізуальній, електронній чи інших матеріальних формах про події, явища, факти, процеси і окремих осіб у сфері використання, відтворення та охорони природних ресурсів, природних компонентів та ландшафтів, охорони довкілля та забезпечення екологічної безпеки. В Оргуській конвенції «Про доступ до інформації, участі громадськості в прийнятті рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються навколишнього середовища» подано розширене поняття екологічної інформації, яка включає не лише стан довкілля та його елементів, а й стан здоров’я та безпеки людей, а також діяльність або адміністративні заходи в галузі навколишнього середовища, політику, законодавство, плани та програми, що впливають або можуть впливати на навколишнє середовище.

Право вільного доступу до інформації про стан довкілля, якість харчових продуктів та предметів побуту гарантує Конституція України. Така інформація ніким не може бути засекречена. Право на одержання екологічної інформації про стан навколишнього середовища та його вплив на здоров’я населення закріплене не лише в Законі України «Про охорону навколишнього природного середовища», а й у багатьох актах чинного законодавства (закон України «Про інформацію»).




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 309 | Додав: estet | Теги: День інформації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Листопад 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0