Головна » 2024 » Березень » 4 » Володимир Івасюк. Композитор, якого втратила Україна. (До 75-річчя від дня народження композитора)



12:42
Володимир Івасюк. Композитор, якого втратила Україна. (До 75-річчя від дня народження композитора)
Сьогодні, 4 березня, одному з основоположників української естрадної музики, автору 107 пісень, 53 інструментальних творів Володимиру Івасюку виповнилось би 75 років.

Проте його життя трагічно обірвалося. 18 травня 1979 року його було знайдено повішеним у Брюховицькому лісі під Львовом. Офіційна версія — самогубство — підлягала сумніву громадськості як 1979, так і тепер. Відповідно до неофіційної версії, смерть Івасюка була вбивством, виконаним КДБ за наказом вищого керівництва СРСР. Похорон Володимира Івасюка 22 травня 1979 р. у Львові перетворився на масову акцію протесту проти радянської влади.

Сьогодні у бібліотеці дев'ятикласники однієї зі шкіл міста зібралися вшанувати пам'ять Володимира Івасюка і дізнатися більше про його життя, про те, яким він був молодим та сучасним виконавцем, як на 70-ті роки. А ще він був медиком, скрипалем, живописцем, грав на фортепіано, віолончелі, гітарі. Окрім цього був неабияким фотографом, та цікавився кінематографом.

"Два перстені", "Запроси мене у сни", "Тільки раз цвіте любов", "Пісня буде поміж нас"... Ми вкотре замилувались чудовими піснями Володимира у виконанні студентів Чернігівського музичного коледжу ім. Л.Ревуцького Катерини Білозор, Діани Костенко, викладачки Анжеліки Гальчук під акомпонемент Івана Савченка, а також у виконанні нашої колеги Оксани Трухан.

Про Володимира Івасюка можна написати тисячі слів, але вартий він тільки одного – геній. Геній музики, адже він створив мелодії, які запали в серця й душі всім, хто хоча б раз почув їх. Маємо надію, що сьогодні діти і дорослі не залишились байдужими і змогли для себе відкрити щось нове й цікаве.


Телеканал “Дитинець”: Він знайшов “червону руту” та пустив “пісню поміж нас”.До 75-річчя з дня народження Володимира Івасюка у обласній дитячій бібліотеці провели зустріч з школярами.
https://fb.watch/qD_Ic0FWin/











QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 58 | Додав: estet | Теги: Івасюк В. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0