Головна » 2015 » Січень » 13 » Витязь української поезії



16:35
Витязь української поезії
Не стала навколішки гордість моя.
Ліниво тяглася отара хвилин…
На світі безліч таких, як я,
Але я, їй – богу, один…
Симоненко В.

До 80-річчя від народження українського письменника В.Симоненка в ОДБ ім.Островського 13 січня була проведена літературна година «Його душа світилася зорею».
Свого часу патріарх української літератури О.Гончар назвав В.Симоненка «витязем молодої української поезії», чия творчість вийшла з глибини народного життя, з мужності народу, з горя його і його звитяжної боротьби.
Є в його творчому доробку речі, які можна назвати класичними. Його поезія живе, їй відкритий шлях до людських сердець, до України.
Зараз вважають, що біографію Василя Симоненка треба вивчати як частку історії України, його називають символом національного пробудження, сурмачем своєї епохи.
Саме таким він постає в стрічці «Гра долі», яку переглянули діти. Вони ознайомилися з коротким життєвим та насиченим творчим життям поета, прослухали вірші у виконанні Наталії Горішної та самого автора. Дітям також було запропоновано взяти участь у прочитанні поезій В.Симоненка. Одним із найкращих став виступ Інги Войтенко з поезією «Лебеді материнства».




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1832 | Додав: estet | Теги: ювілей письменника, Василь Симоненко, бібліотека ім. М.Островського | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0