Головна » 2022 » Квітень » 15 » Вірші про війну на порталі «Поезія вільних»



15:01
Вірші про війну на порталі «Поезія вільних»
Понад 10 тис. заявок віршів написали українські та іноземні поети з початку воєнних дій росії на території України. Саме стільки заявок віршів було подано за перших 15 днів на порталі «Поезія Вільних» , який був створений за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики та Державного агентства з питань мистецтв та мистецької освіти на початку березня 2022.

Творчість є дієвим способом осмислення трагічних подій, пов’язаних з війною. Через вірші поети намагаються висловлювати свої сильні почуття та емоції.

Всі 100% віршів — про війну. Третина із них – це вірші, сповнені нерозуміння, шоку, злості та ненависті щодо загарбників. Інша третина творів стосується внутрішніх переживань героїв, такі вірші сповнені тривоги, страху, непевності щодо майбутнього і свого життя. Це вірші авторства дітей, солдатів, волонтерів перед лінією фронту, солдатських матерів, коханих дівчат та звичайних цивільних мешканців, до домівок яких прийшла війна. Велика частка віршів — про перемогу, силу українських ЗСУ, захват їхньою мужністю та щира подяка всім, хто бореться.

Понад 80% віршів — оптимістичні. Це означає, що поети вірять у перемогу, чим дуже точно передають суспільні настрої. Останні результати соціологічних опитувань від групи «Рейтинг» дають такі ж дані.

10 тисяч віршів — це 7 270 151 символ, або приблизно 1 320 000 слів. Над модеруванням, редагуванням та корекцією цієї вражаючої кількості творів щоденно працюють 27 волонтерів, половина з яких — професійні редактори.

«З перекладом інтерфейсу порталу нам допомагають волонтери зі всього світу, а у віршах ми вже маємо колекцію з 7 мов, тому цей проєкт можна сміливо назвати міжнародним» — зазначає Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Читай далі
https://mkip.gov.ua/news/7032.html

Чернігівські письменники також не стоять осторонь подій. Що відбуваються в країні і в світі. Чернігівська обласна бібліотека для дітей на своєму блозі «Мій край – частинка України» збирає нові вірші, написані нашими поетами від початку страшної трагедії.

Перші були подані до Міжнародного дня поезії. І ми продовжуємо наповнювати ці розділи.

https://kraychernigiv.blogspot.com/2022/03/21.html,
https://kraychernigiv.blogspot.com/2022/03/blog-post_22.html.

Пропонуємо і нашим письменникам долучитися до роботи порталу «Поезія вільних», щоби їхня творчість прокричала світу про свій біль.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 404 | Додав: estet | Теги: поезія вільних, війна, вірші про війну | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0