Головна » 2023 » Лютий » 17 » «Вірші, народжені війною» Валерія Вовка: патріотична зустріч в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей.



14:50
«Вірші, народжені війною» Валерія Вовка: патріотична зустріч в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей.
16 лютого в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей відбулась презентація збірки поезій «Вірші, народжені війною» ветерана ЗСУ, учасника оборони Чернігова Валерія Вовка.

Нині Валерій Михайлович - поет, волонтер і вчитель предмета «Захист України».
2 березня 2022 року він вступив добровольцем до 21-го окремого стрілецького батальйону, який формувався для захисту Чернігова та області, на посаду «офіцер-психолог». Нагороджений почесним нагрудним знаком «За сумлінну службу» від командувача військ оперативного командування «Північ» Віктора Ніколюка та нагрудним знаком пошани «За зразкову службу» від міністра оборони України Олексія Резнікова.

Під час перебування на службі в лавах ЗСУ, захищаючи і відстоюючи чернігівську землю, Валерій Михайлович відчув, що воїнам потрібна не лише зброя, яка стріляє, але й поетичне слово, яке надихає і веде за собою в бій.

«Вірші, народжені війною, які записані мною, –
Це моя зброя у борні, яка запалює вогні
В серцях моїх всіх побратимів, всіх моїх друзів і родини.
Це моя зброя на війні, яку Господь вручив мені».


Спогади про оборону рідної землі, побратимів, для яких він був і братом, і батьком , і навіть дідом, а ще - вірші у виконанні автора до глибини душі, до сліз вразили присутніх. Як розповів «Михалич», найважливішою метою було вибити ворога. А ще була віра в перемогу, без якої б вони, наші захисники, не вистояли б. З початком російсько-української війни вони стали на захист України, не пустили ворога у Чернігів, вигнали окупантів з Чернігівщини. Хтось загинув, інші - і далі визволяють нашу землю і людей, наближаючи перемогу.

Почесним гостем зустрічі був бойовий побратим Валерія Михайловича командир ІІІ роти 21-го окремого стрілецького батальйону з позивним «Афганець», ветеран ЗСУ, кавалер ордена «За мужність» ІІІ ступеня та ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня Григорій Іванович Маханьков.

Звертаючись до старшокласників, він зауважив, що їхня зброя нині – це ручка, книга і зошит. І що для майбутнього України є надзвичайно важливим патріотичне виховання. «Ми захищали, захищаємо і будемо захищати свою державу. Ми приречені на перемогу», - сказав легендарний захисник.

Усі бажаючі отримали збірку поезій «Вірші, народжені війною» з побажаннями від її автора, долучившись до збору коштів на потреби ЗСУ. 2500 донатів були зібрані під час заходу.

Цю незабутню зустріч ми присвятили людям, які дали нам можливість навчатися, працювати, ходити по рідному місту і жити. Жити з вірою в перемогу і щасливе майбутнє України.

«Для нас мета наша єдина
І ціль одна чернігівських стрільців –
Щоб була вільна Україна!
Нещадно бити ворогів!
Мине гроза, і сонце знов засяє!
І заживемо, як Тарас хотів!
І кожен хай у світі знає:
Ми всіх здолаєм ворогів!»

(В.Вовк «Батальйонна пісня»)










QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 282 | Додав: estet | Теги: вірші війни, Вовк В | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Лютий 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0