Головна » 2024 » Березень » 7 » «Війна очима дітей. The war with children`s eyes». Проєкт і книга Чернігівської спеціалізованої загальноосвітньої школи №2



12:06
«Війна очима дітей. The war with children`s eyes». Проєкт і книга Чернігівської спеціалізованої загальноосвітньої школи №2
Чернігівська обласна бібліотека для дітей долучилася до події, про яку необхідно дізнатися широкому загалу. 6 березня для учнів ЗОШ № 29 та представників бібліотеки свій Проєкт «Війна очима дітей. The war with children`s eyes» презентувала Чернігівська спеціалізована загальноосвітня школа №2.

Мета проєкту:

- інформувати друзів по всьому світу про жахи війни, яку розв’язала росія проти України;
- донести до народів світу почуття дітей школи;
- розповісти про перші спогади учнів школи 24 лютого 2022 року;
- показати наслідки «руського миру» у місті Чернігові;
- висловити впевненість у перемозі України та побудові справжньої демократичної європейської держави.


І щоби якомога більше людей у світі дізналися цю важливу інформацію, проєкт діє у двомовному форматі – українською та англійською.

Результатом роботи проєкту є українсько-англомовне видання - фотокнига, що об’єднує спогади про події, починаючи з 2014 року та згадує жахи повномасштабного вторгнення, розповідає про волонтерів – звичайних людей, які допомагали людям під час облоги Чернігова. Загиблим випускникам та робітнику школи присвячений окремий розділ. Книга покликана зберегти світлу пам'ять про незламних героїв – захисників України.

Презентували проєкт у музеї СЗОШ №2 заступник директора і керівник проєкту Наталія Манжола, завідувачка музею Людмила Байдакова, а також учні школи, що стали безпосередніми його авторами. Надзвичайно вражаючими і болючими були спогади дітей про зруйновані будинки, втрати і біль, який вони відчувають і досі. До сліз розчулив присутніх виступ Тетяни Музирьової - матері воїна, випускника СЗОШ №2 Дмитра Музирьова, який став героєм, віддавши своє життя, захищаючи рідний край. Вона побажала дітям, попри труднощі не втрачати надію, а досягати поставленої мети. І висловила вдячність усім, хто згадує і розповідає про таких героїв, як її син.

Учасники хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв російсько-української війни.

Проєкт «Війна очима дітей. The war with children`s eyes» не закритий. Команда проєкту продовжує працювати та збирати матеріали, документи та фотографії. Кожен може поділитися спогадами та думками щодо війни.

https://drive.google.com/drive/folders/10h6czq-ptexp8RhNbV5hxdQofj5-xOh6?fbclid=IwAR0uVF0WSgxVxFONRfLey4VuspPl_hyk7JoME9cAcXhtLgJH52QpKJENdec

Книга вже доступна для перегляду у бібліотеці та музеї школи. Її можна також знайти і в онлайн форматі на сторінках школи у соціальних мережах.

Чернігівська обласна бібліотека для дітей висловлює вдячність авторам проєкту за важливу зустріч і надважливу діяльність, а також за подаровану книгу нашим читачам.








QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 51 | Додав: estet | Теги: війна, Чернігів, діти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0