Головна » 2015 » Травень » 8 » Відкрилася відео-виставка «Пелюстки живого вогню»



14:34
Відкрилася відео-виставка «Пелюстки живого вогню»
Опалила війна світлу молодість в жерлі вулкана,
Та надія на краще в серцях непогасно жила...
В сорок п'ятім прийшла Перемога така довгождана,
Аби порость нова знов до сонця з руїн проросла.


70-річчя Великої Перемоги! Війна стала точкою напруги в житті кожного, кульмінаційним моментом вияву людських можливостей і звитяг.
В нашій бібліотеці відкрилася відео-виставка «Пелюстки живого вогню», присвячена юним героям Чернігівщини, які поряд із дорослими боронили свій рідний край, свою рідну країну. Виставка складається із двох частин.
Перша «З племені відважних» розповідає про наших чернігівців, уродженців краю або тих, хто воював на нашій землі проти нацистських окупантів.
Другий розділ виставки «Ім’я на граніті» - про увічнення пам’яті юних героїв Чернігівщини. Вася Коробко, Ніна Сагайдак, Олена Білевич, Яків Батюк… Скільки їх було, юних героїв минулої війни? Сини полків, зв’язкові партизанських загонів - вони ходили в розвідку, добували цінні відомості про ворога.
Діти та молодь Чернігівщини піднялися на бій із ворогом своєї рідної держави. Вони назавжди залишаються в нашій пам’яті. Той хто пам’ятає - завжди сильніший. За покликом юних сердець молодь Чернігівщини ставала в один ряд із дорослими і відважно боронила рідну землю.

На виставці також представлені творчі роботи читачів нашої бібліотеки та читачів дитячих бібліотек області, які взяли участь у Всеукраїнському сімейному конкурсі «Книга пам’яті мого роду».
Запрошені на презентацію гості нашої бібліотеки із великою увагою і повагою взяли участь у заході, адже виставка присвячена їхнім одноліткам!
Отже, виставка працює в читальній залі нашої бібліотеки і чекає на своїх відвідувачів. Пам’ятаймо юних героїв минулої війни! Пам’ятаємо, а значить перемагаємо і в сьогоднішній битві за рідну Україну!





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1365 | Додав: estet | Теги: День Перемоги, бібліотека ім. М.Островського, книжкова виставка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0