Головна » 2023 » Червень » 14 » Відчуй велич древнього міста



16:21
Відчуй велич древнього міста
Чернігівград – перлина давнини,
В літописі слов'янської культури.
На березі Чарівної Десни,
Корінням вріс у стародавні мури…


Батьківщина для кожного з нас бере початок від тепла рідної домівки, тихої материнської пісні, чистої рідної мови. І хоч би де ми не перебували, куди б не пролягли наші життєві дороги, ми завжди, хоча б у думках, повертаємось до рідних місць. Щоб по-справжньому любити своє рідне місто, свій рідний край, його треба добре знати.

Сьогодні учасники історично-краєзнавчого квесту «Чернігів – моє місто!», які завітали до Чернігівської обласної бібліотеки для дітей, дізнавались багато цікавого і нового для себе про своє рідне місто.

На станції «Вони прославили наш край» познайомилися з непересічними літераторами, митцями, дипломатами, церковними та культурними діячами, чий талант живився із чистих джерел духовності рідного краю. Свою діяльність вони вписали яскравими сторінками в історію нашої держави.

Надзвичайно зацікавила дітей гра на станції «Золотоверхий Чернігів», де треба було вгадати назву храму. Нині майже половина українських храмів, яким поталанило зберегтися з домонгольської доби, знаходиться саме в Чернігові.

Місто ніби наскрізь просочене історичними подіями, загадковими міфами та переказами… Гармати, які стоять на Валу над річкою Десною, маленькі церкви та величні собори, парк, музеї, пам’ятники – вся ця краса зустрічає гостей ще при в’їзді до стародавнього міста України й одного з найдавніших міст Європи. Про все це йшла мова на станції «Чернігів історичний».

Де ще можна цікаво і з користю провести літні канікули? Звичайно в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей.






QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 123 | Додав: estet | Теги: краєзнавство, квест | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
larisa-kazakova