Головна » 2019 » Лютий » 25 » Відбувся XVII міський конкурс «Читаюча родина-2019»



13:07
Відбувся XVII міський конкурс «Читаюча родина-2019»
В обласній бібліотеці для дітей пройшов XVII міський конкурс «Читаюча родина-2019». На конкурс подали заявки 25 родин із шкіл міста, тема домашнього творчого завдання – «Моє родинне дерево». На розсуд журі конкурсу були представлені цілі дослідження кожного роду, роботи зачаровують любов’ю до своєї родини, вражають історії з життя предків, які бережливо зберігаються в сім’ях. Фіналістами конкурсу стали 7 родин: родина Кириченко (ЗОШ №29), родина Стародуб (ЗОШ №20), родина Замерлових (ліцей №22), родина Тимченків (ЗОШ №33), родина Шпітонцевих (ЗОШ №21), родина Костючок (ЗОШ №5), родина Рубан (ЗОШ №28).
Яна Замерлова у своїй творчій роботі написала: «У мені тече українська кров, а крапельки цієї крові зібралися з різних куточків України». Родина Стародуб назвала свою сім’ю островом мудрості і взаємовиручки, де діти знають свій родовід. Родина Кириченків яскраво оформила своє родове дерево, і зрозуміло, що діти Степан і Лідуся живуть у великій, щасливій сім’ї. А Владислава Шпітонцева з великою любов’ю розповіла про своїх прабабусь, про свій маленький світ, в якому все зрозуміле і дороге. Родина Тимченків нагадала, що в українських родинах було обов’язковим знати свій рід до сьомого коліна, бо пам’ять про предків була природньою потребою для дитини. Роздуми про походження свого прізвища представила родина Рубан, а донька Мілена створила казку про свою чарівну сім’ю . Родина Костючок вважає святим обов’язком не розгубити, а зберегти і передати майбутнім поколінням сімейні традиції свого роду.
Усі родини-фіналісти цікаво презентували свої сім’ї у творчому конкурсі «Мудра книга і сім’я – все в житті здолаю я». Талановитими ростуть діти у родинах – пишуть вірші, танцюють, декламують, займаються спортом, щасливі, бо мають великі і дружні сім’ї. Змагалися родини у знанні української і світової літератури, у міні-конкурсі знавців української мови, пройшли краєзнавчий інтернет-квест «Мій край – частинка України». Найбільше балів у конкурсі набрали родини – Рубан (I місце); Шпітонцевих (II місце); Стародуб ( III місце).
Свято-конкурс «Читаюча родина» уже вкотре показав наскільки важливою у житті кожного є родина, рід і той ланцюжок пам’яті, який єднає покоління. Адже, саме міцна родина здатна зрощувати плоди любові і злагоди, що є запорукою розквіту міцної, успішної, багатої держави – України.

























QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: "Читаюча родина" | Переглядів: 1117 | Додав: estet | Теги: Читаюча родина, Конкурс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0