Головна » 2024 » Квітень » 11 » Відбулася презентація виставки картин чернігівських художників «Зимові спогади»



14:50
Відбулася презентація виставки картин чернігівських художників «Зимові спогади»
У Чернігівській обласній бібліотеці для дітей відбулася презентація виставки картин чернігівських художників «Зимові спогади», які розкривають перед нами всю палітру зимових настроїв і відчуттів.

Ініціатор виставки - голова чернігівського осередку Національної спілки художників України Віталій Василевський. Віталій Галійович - художник-монументаліст, живописець, майстер оригінального мистецтва вітража, член Національної спілки художників України.

На виставці представлені полотна Василя Михайлюка "Зима в Седневі" та "Зима", Романа Найдьона «До весни» та «Сонячний березень», Вячеслава Оніщенка та Феодосія Міщенка «Зимовий ранок» та «Засніжило». Ці художники – не просто майстри своєї справи, але й справжні чарівники, здатні змахом пензля перетворити полотно на вікно у інший світ.

Першим, про кого хотілось розповісти – це Василь Михайлюк, справжній віртуоз натюрмортів та пейзажів. Уявіть, він народився в маленькому селі Кузьмин на Хмельниччині, але своїм талантом підкорив столичний Київський художній інститут. Сьогодні пан Василь не тільки художник, а ще й викладач у Чернігівському коледжі інженерії та дизайну Київського національного університету технології та дизайну. Його роботи, сповнені ліризму та тонкого відчуття природи, експонувалися на багатьох виставках. Його полотна "Зима в Седневі" та "Зима" гріють душу зимовими мотивами. Творчість пана Василя відзначається глибоким проникненням у світ української духовності.

Роман Найдьон, живописець, з дитинства зачарований природою. Саме тому природа – головна тема його робіт. На полотнах художника можна побачити всі пори року з їх тонкими нюансами, настроєм і відтінками. Художник має вищу технічну освіту. Але потяг до мистецтва не давав спокою. І уже після закінчення вузу він почав відвідувати художні музеї, цікавитися виставками, займатися в ізостудії, познайомився з місцевими художниками, які вплинули на його творчість – Леонідом Заборовським, Оленою Саченко, Володимиром Матвейцевим. Роман бере активну участь в обласних та всеукраїнських виставках живопису. А з 2017 року став членом Національної спілки художників. Роман вражає своїми пейзажами, створеними в імпресіоністичній манері. Роботами «До весни» та «Сонячний березень» митець занурює нас у світ пленерного живопису та нагадує нам про наближення весни, про її кольори та світло. Роман - це поет серед художників, який малює не просто картини, а емоції.

І, звичайно ж, не можна не згадати про Вячеслава Оніщенка та Феодосія Міщенка, майстрів, чиї твори «Зимовий ранок» та «Засніжило» мають здатність перенести нас у світ зимової казки. Феодосій Міщенко, народився 13 вересня 1938 року в селі Кучинівка, з дитинства мріяв стати художником. Закінчив Ленінградське вище художньо-промислове училище, Феодосій став членом НСХУ у 2002 році. Феодосій Міщенко пригадує, що художником хотів стати з дитинства. В дитинстві його вражали своєю красою величезні ікони в церкві, а в школі захопився портретами – малював однокласників і вчителів.Незважаючи на свій поважний вік, Феодосій Іванович Міщенко продовжує працювати та творити. В минулорічному інтерв’ю сказав: «Головну картину я ще не написав. Мені ще тільки 85 років. Я вважаю, що зможу щось зробити.» Його твори – це пейзажі, натюрморти, портрети, виконані в реалістичному стилі, що вражають своєю глибиною та живописністю. Роботи Феодосія Міщенка, як от «Засніжило», нагадують нам про затишок та спокій українського зимового села.

Під час презентації своїми враженнями і думками поділилася Оксана Іванівна Корнієнко – знана чернігівська художниця. Народилася в м. Чернігові, тут працює і живе. Постійна учасниця персональних та колективних художніх виставок і пленерів, Оксана Корнієнко дивиться на світ очима художника і бачить, що побут так само мінливий, як море, небо і місто. А тому – гідний полотна і фарб. У творчому доробку художниці декілька сотень робіт, написаних у різних жанрах - тематичні полотна, живопис і натюрморт. 2021 року Оксана Іванівна Корнієнко отримала обласну літературно-мистецьку премію імені Коцюбинського у номінації "Декоративне та образотворче мистецтво".

Юні читачі нашої бібілотеки - старшокласники чернігівської гімназії № 31, які завітали на презентацію, з цікавістю і захопленням слухали розповіді і роздивлялися художні полотна, а потім ділилися враженнями і фотографувалися на пам'ять біля виставки.

Зустріч пройшла напрочуд тепло і затишно. Краса завжди захоплює і надихає на творчість, і тому важливо, що на такі зустрічі до нас приходить молодь - наші юні читачі, які ще шукають себе.

Запрошуємо відвідати виставку і долучитися до прекрасного!










QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 64 | Додав: estet | Теги: виставка картин, чернігівські художники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0