Головна » 2020 » Червень » 30 » «Від інфекції секрет – наш міцний імунітет» (Валеологічний проєкт «Зростаємо здоровими»)



15:37
«Від інфекції секрет – наш міцний імунітет» (Валеологічний проєкт «Зростаємо здоровими»)
Хворіти ніхто не любить. Ми всі мріємо мати добре здоров'я. Організм людини — дуже складний механізм. Всі деталі виконують свою унікальну функцію, дозволяючи нам жити, добре себе почувати і успішно захищатися від різних захворювань. А найголовніший наш союзник у боротьбі проти шкідливих мікроорганізмів — імунітет.

Імунітет виконує в організмі неймовірно важливу роль — оберігає нас від інфекцій, вірусів і мікробів. Це ціла система, що підтримує в нас здоров’я, бадьорість і витривалість. У одних людей імунітет міцніший з народження, і навіть у люті епідемії вони легко уникають хвороби. Деякі ж буквально з народження не припиняють хворіти, підхоплюючи будь-яку болячку.

На жаль, у більшості українців імунітет ослаблений через погану екологію, неправильне харчування, малу рухливість. Імунітет також може знижуватися в сезонні загострення захворювань. У цей час підвищується ризик захворіти гострою респіраторною вірусною інфекцією, грипом, ангіною. Через зниження захисних функцій нашого організму ми починаємо частіше хворіти, довше одужувати, починається хронічна втома.

Як підвищити імунітет?

Свій імунітет можна і потрібно підтримувати в хорошій формі. Для цього необхідно дотримуватися ряду простих правил.

- Частіше бувати на свіжому повітрі, здійснювати прогулянки в лісі або в парку.
- Стежити за своїм раціоном — свіжі фрукти та овочі, а також каші повинні постійно бути присутніми в меню. Також важливо не переїдати, зменшити кількість жирної, борошняної і смаженої їжі. Приймати їжу слід 3-5 разів на день, невеликими порціями, обов’язково снідаючи.
- Займатися фізичними навантаженнями. Почати можна з легкої ранкової гімнастики, поступово переміщаючись у бік більш інтенсивних навантажень. Чудово було б привчити себе до ранкових пробіжок на свіжому повітрі.
- Ворог всього нашого організму — це стрес. Тому необхідно намагатися зберігати максимально позитивний настрій, більше думати про хороше, частіше посміхатися.
- Хороший сон. Постійне недосипання призводить до збою роботи організму в цілому, тому варто раніше ввечері встати з-за телевізора або комп’ютера і вчасно лягти спати.

Всі ці прості, але важливі дії потрібно виконувати. Це допоможе відновити імунітет, посилити захисні функції організму.

Доброго всім здоров’я!



А на закінчення подивиться мультики про імунітет:









QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 453 | Додав: estet | Теги: валеологічний проєкт, зростаємо здоровими, імунітет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0