Головна » 2020 » Вересень » 7 » Вересневі ювіляри. Василю Нечепі – 70! Вітаємо земляка!



16:37
Вересневі ювіляри. Василю Нечепі – 70! Вітаємо земляка!
Знать од Бога
І голос той, і ті слова…

Нещодавно, а саме 1 вересня 2020 року виповнилося 70 років відомому у всьому світі кобзарю, діячу культури, патріоту України Василю Нечепі.

Кобзар-лірник, обдарований тенор родом з міста Носівка, що на Чернігівщині. Понад 20 років був солістом обласної філармонії, з 2004 року – керівник українського культурно-просвітницького центру МАУП (Міжрегіональної Академії Управління персоналом) у Києві. Народний артист України.

У репертуарі Василя Нечепи - думи, псалми, народні пісні, що входять до моно вистав: «Пісні із зачарованої Десни», «Через віки й серця», «Зоряна вічність», «Були й ми козаками», «Материні пісні», «Було колись в Україні» та інші.

У його виконанні звучать пісні у записах М. Максимовича «Гомін, гомін по діброві», а також історично-фольклорні твори з деснянських берегів або жартівливі шедеври у виставі «Зоряна вічність».

Василь Нечепа – автор декількох музичних посібників. Разом з письменником Миколою Шудрею створив багато ілюстрований збірник «В рокотанні-риданні бандур». За однойменну концертну програму 2006 року удостоєний Національної премії імені Т.Г. Шевченка.

До двохсотліття від дня народження Тараса Шевченка дав двісті концертів під назвою «Уклін тобі, Тарасе».

До музичного диску «Було колись в Україні» (випуску 2002 року) вступне слово написали академіки Юрій Шилов та Микола Жулинський. Зокрема, Микола Григорович зазначає:

«Наш славетний кобзар-лірник хоче засвідчити, що не вмирає – «не вмре, не загине!» дума кобзарська, бо її порятунок – в духовній вічності українського народу, в її талантах. Від Бога цей дар голосом оживлювати джерела народної творчості. Тому наш народ називає таких величних співців, як Василь Нечепа, «людьми Божими».

Читати про Василя Нечепу та його творчість:

http://slovoprosvity.org/2020/09/07/patriotychni-dumy-vasylia-nechepy/

http://www.golos.com.ua/article/322759

http://slovoprosvity.org/2016/09/05/vasil-nechepa-najbilshij-grix-u-zhitti-zradzhuvati-svoyu-batkivshhinu/

http://nota.net.ua/index.php?id=631

Відео:

Кобзар і лірник Василь Нечепа


В гостях у Василя Нечепи


З роси й води Вам, ювіляре!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 555 | Додав: estet | Теги: Нечепа В. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0