Головна » 2019 » Вересень » 11 » Великий українець - Олександр Довженко



16:12
Великий українець - Олександр Довженко
Олександр Довженко! Кому не відоме це славне ім’я сьогодні. Письменник і кінорежисер, художник і політик, великий патріот свого народу і син свого часу.
Всесвітнє визнання його таланту незаперечне, бо ще в 1958 р. на спеціальному конкурсі в Брюсселі серед двадцяти найкращих фільмів визнано було не озвучену ще тоді «Землю» українського режисера. Відтоді талановитий митець гордо крокує всіма широтами нашої планети.
Народився Довженко у містечку Сосниця на Чернігівщині, де 10 вересня гучно пройшло святкування 125-ої річниці від дня народження видатного митця. Музей, що пахне яблуками, саме так кажуть про Сосницький літературно-меморіальний музей Олександра Довженка.
Співробітники Чернігівської обласної бібліотеки для дітей у рамках спільного проєкту «Бібліотека в музеї, музей в бібліотеці» також побували на святі. Відомі українські митці, кінорежисери, актори, музичні колективи – сотні людей з усієї України приїхали віддати шану великому генію Олександра Довженка.
Свято було по-домашньому справжнім, живим, теплим і сонячним. Територія музею, розбита на безліч локацій, спонукала гостей пізнавати геній Довженка з різних сторін - тут Довженко – кінорежисер, тут – художник, а ось – книги та рукописи видатного письменника.
Відомі кіномитці - Лариса Кадочникова, Ірма Вітовська, Сергій Тримбач, Юрій Рудченко, представники адміністрації, науковці, громадськість – культурна та музична еліта України вшановувала пам'ять великого митця. Перегляд короткометражних фільмів довершив святкування незабутніми враженнями.









QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 599 | Додав: estet | Теги: Олександр Довженко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0