Головна » 2023 » Листопад » 20 » Великі права маленької людини



16:34
Великі права маленької людини
Кожен малюк має право бути щасливим. Здорові та радісні діти – запорука кращого майбутнього для кожної країни. Для України сьогодні це завдання стоїть особливо гостро.

Слід пам’ятати, що незважаючи на будь-який вік, дитина є особистістю. Вже не раз було доведено, що від якості дитячих років залежить усе її подальше життя.

Всесвітній день дитини щорічно святкують 20 листопада. Він був запроваджений ООН. Його основною ціллю є повноцінний розвиток дитини, залучення її до суспільного життя, ми нагадуємо суспільству про важливість оберігати дітей, надавати їм можливість розвитку і освіти, дотримуватися їхніх прав. А ще – започатковуємо нові проєкти, завдяки яким діти через навчання, гру, діалог отримують необхідні для життя знання.

Чернігівська обласна бібліотека для дітей долучилася до важливого свята дитинства – Всесвітнього дня дитини - і у співпраці з Міським центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги започаткувала новий культурно-просвітницький проєкт «Дитина і родина у правовому полі».

До бібліотеки завітали директор Чернігівського МЦ з надання БВПД Володимир Бобруйко і директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко.

На правовому заході «Великі права маленької людини» школярі дізналися про свято «Всесвітній день дитини», ознайомилися з книжковою виставкою « Я маю право на дитинство!». Діти грали в ігри: за допомогою карти «Права дитини» дізнавалися про свої права, а в інтерактивній правовій вікторині розпізнавали справжні і вигадані права.

Наші гості нагадали дітям про те, що у всіх людей крім прав є ще й відповідні обов’язки.

Дітлахи були дуже активними, обговорювали питання, аргументуючи свої думки; отримали інформаційні буклети системи безоплатної правової допомоги і, навіть, дитячі паспорти.

Так, у неформальній ігровій обстановці школярі отримали нові знання, які стануть їм у нагоді у майбутньому.

Чернігівська обласна бібліотека для дітей щиро вдячна Міському та Регіональному центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги, і особисто Ірині Протченко та Володимиру Бобруйко за професіоналізм, любов до дітей, їх розуміння і підтримку. Сподіваємося на подальше партнерство і співпрацю.












QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 80 | Додав: estet | Теги: правовий компас, день дитини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Листопад 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0