Головна » 2014 » Лютий » 28 » Веб-міст в бібліотеці – це просто!



12:09
Веб-міст в бібліотеці – це просто!
В обласній бібліотеці для дітей ім. М. Островського відбувся вже 4-й веб-міст: спілкувалися лідери Всеукраїнського дитячого руху «Школа безпеки» Чернігова (школа №29) і Тернополя під гаслом «Діти за безпечний світ», присвячений 15-річчю руху.Підлітки під час дискусії обговорювали питання: Як краще засвоїти культуру безпеки життєдіяльності? Наскільки наш світ є безпечний і що можна зробити, щоб він став більш безпечним?
Разом згадали всі небезпеки, виклики, які вже загрожують людству: аварію на АЕС «Фукусима» в Японії, вибух на заводі мінеральних добрив в США, повені 2013 року в країнах Європи.
Присутні зійшлися на думці про те, що світ сьогодні є дуже небезпечним, а щоб став більш безпечним необхідно змінити ставлення суспільства до ситуації, необхідно також змінювати підходи до прищеплення населенню основ безпеки життєдіяльності, можна розвивати молодіжний і волонтерський рух в Україні, зокрема на Чернігівщині і на Тернопіллі. Замислилися над питаннями, як може молода людина вплинути на рівень безпеки в суспільстві? Зійшлися на думці, що молода людина може вплинути, проте лише, насамперед, на рівні друзів та близьких.
Дискусія допомогла з’ясувати, чим вабить молоде покоління Рух рятувальників «Школа безпеки», чи може підліток своїми силами вплинути на рівень культури безпеки життєдіяльності в суспільстві. Учасники відеомосту сперечались, обговорювали, планували і прийшли до головного висновку: діти за безпечний світ, але за безпеку своїми руками, адже діти більш за дорослих готові до перемін і вони більш готові до розвитку культури попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій.
Діти не тільки замислюються над тим, як рятувати світ, а й ще пишуть казки і вірші про це.

Меланія Леньо із 29 школи, хоча їй лише 10 років, є переможцем Всеукраїнського конкурсу «Безпека в житті – життя в безпеці», організованого та проведеного Всеукраїнським громадським дитячим рухом «Школа безпеки» спільно з Всеукраїнською газетою для саморозвитку дітей «Я сам(а)» в номінації «Казка», її віршована казка «Пригоди Бу» надрукована в спеціальній збірочці «Казкові рятувальники», виданої у Києві. Юний автор вперше зробила свій дарчий підпис на книзі, подарованій своїй бібліотеці.
Спільна робота ОДБ ім.М.Островського та Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності населення в Чернігівській області допомагає дітям і підліткам, лідерам «Школи безпеки» активно готуватися рятувати і захищати світ від усіх небезпек, поки ще не пізно.









QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1378 | Додав: estet | Теги: веб-міст, Школа безпеки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0