Головна » 2023 » Травень » 9 » Українська перемога над нацизмом. Історичні паралелі: Зустріч з істориком Сергієм Бутком в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей



16:48
Українська перемога над нацизмом. Історичні паралелі: Зустріч з істориком Сергієм Бутком в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей
Сьогодні до Чернігівської обласної бібліотеки для дітей завітали учні 10-х класів 22 ліцею на чергову зустріч з відомим істориком, представником Українського інституту національної пам’яті Сергієм Володимировичем Бутком в рамках бібліотечного проєкту «Зустріч з істориком».

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення.

Цього дня в 1945 році нацистська Німеччина підписала Акт про капітуляцію перед союзниками з Антигітлерівської коаліції: США, Британією, СРСР та Францією. Друга світова війна стала одним з наймасштабніших збройних конфліктів в історії людства: загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей. Втрати українців у Другій світовій – 5 мільйонів цивільних та 3 мільйони військових.

Нині Україна знову воює з агресором. Російська Федерація, яка поєднала ознаки нацистського та комуністичного тоталітарних режимів, після років гібридної агресії, вдалася до відкритої повномасштабної війни. Наша боротьба, яка триває з 2014-го, неодмінно завершиться перемогою над рашизмом. Адже Україна на противагу Росії втілює цінності свободи, поваги до прав людини та демократії, які стали наріжними для міжнародного порядку після Другої світової війни.

Натомість 9 травня Україна разом з європейськими країнами відзначатиме День Європи.

Які причини Другої світової війни, втрати українців і чернігівців, зокрема? Чому символом Дня пам’яті і примирення став червоний мак, що він символізує? Чому важливо знати історію своєї держави, аби знову наші вороги не змогли використати незнання проти нас? Про все це дізналися діти на заході.

Зустріч завершилася хвилиною мовчання в пам'ять про всіх, хто загинув на полях Другої світової війни і гине сьогодні, захищаючи нашу незалежність і європейський вибір.

Дякуємо нашому справжньому другу і пораднику Сергію Володимировичу за його відданість своїй справі – справі відновлення історичної пам’яті, за допомогу у вихованні молоді, яка буде будувати нашу державу.






QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 202 | Додав: estet | Теги: День пам'яті і примирення, Бутко С. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0