Головна » 2023 » Червень » 22 » «Україна у вогні Другої світової…». Оф/он-лайн зустріч з істориком, співробітником Українського інституту національної пам’яті Сергієм Бутко



16:46
«Україна у вогні Другої світової…». Оф/он-лайн зустріч з істориком, співробітником Українського інституту національної пам’яті Сергієм Бутко
Війна теперішня допомогла багатьом українцям побачити і зрозуміти, скільки брехні про війну минулу оточувало їх дотепер. Вони перестали вірити тому, що говорила радянська пропаганда, тому, що повторює сучасна російська. Але через те вони ще більше хочуть знати, що ж сталося в минулому.

Злочини комуністичного режиму проти людей, замовчування і заперечення правди радянською владою та створення купи міфів – з цим необхідно розбиратися нам зараз, щоб відновити історичну справедливість.

Завдяки українським історикам нині йде потужний процес відновлення історичної правди. Надзвичайно цікавими, змістовними і важливими у пізнанні історії України є зустрічі бібліотекарів та читачів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей зі співробітником Українського інституту національної пам’яті Сергієм Бутком.

Темі «Україна у вогні Другої світової…» присвячена зустріч з істориком 22 червня, що відбувалася у двох форматах: наживо та онлайн (до зустрічі долучилися наші колеги з дитячих бібліотек області).

Поринаючи у невідомі факти часів Другої світової війни, Сергій Володимирович крок за кроком аргументами і документами розвінчував міфи радянської пропаганди, наводив страшні цифри жертв, за якими стоять життя мільйонів українців.

Наш поважний гість проводив історичні паралелі між минулим і сьогоденням, підсвітивши спорідненість і подібність дій комуністичного режиму і путінського, зазначив, що свого часу не покаране і не засуджене зло повертається. Що і сталося, коли «нащадок» Радянського Союзу - російська федерація знову почала війну проти України.

Дякуємо Сергію Володимировичу за цю зустріч, переконання, діяльність і знання, якими безкорисливо поділився з нами.

Які ж болючі уроки історії нам потрібно вивчити, засвоїти, а головне, відновлюючи історичну справедливість і вкотре виборюючи незалежність своєї країни, - передати ці безцінні знання наступним поколінням. Пам’ятаємо. Перемагаємо.









QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 118 | Додав: estet | Теги: зустріч з істориком, Бутко С., ІІ світова війна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0