Головна » 2023 » Липень » 20 » Україна без війни – відкриття виставки дитячого малюнку в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана



17:14
Україна без війни – відкриття виставки дитячого малюнку в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана
20 липня в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана відбулося довгоочікуване відкриття виставки переможців і учасників обласного конкурсу дитячого малюнку «Я намалюю Україну без війни». На відкритті були присутні гості, учасники, переможці і організатори творчих змагань.

Нагадаємо, що конкурс був ініційовано Чернігівською обласною бібліотекою для дітей до Міжнародного дня захисту дітей і розпочато 20 березня, завершено 1 червня оголошенням переможців, яких визначило поважне журі. 15 червня відбулося урочисте нагородження 16-ти лідерів, а на виставку до обласного художнього музею було відібрано роботи ще 23-х учасників. І сьогодні відбулося справжнє свято фарб, кольорів і надій, адже суть конкурсу – показати мирну, квітучу, найкращу у світі країну – Україну. Показати, якою вона була і якою хочуть бачити її наші діти.

Роздивляючись роботи, присутні ще і ще раз переконалися, які ж насправді у нас талановиті діти і як люблять свою країну. Яскраві фарби, мир і спокій, теплі домашні сюжети – все це у творах наших конкурсантів. Важливість таких конкурсів беззаперечна, адже у важкі часи лихоліття, дитині потрібна та ніша, де вона могла б рефлексувати біль і тривогу, які переживає. Саме такою віддушиною стають мистецькі конкурси, де учасники рефлексують свої страхи у творчість, у малюнок.

Присутні отримали неабияке задоволення від побаченого, діти були горді не тільки тим, що перемогли, але й тим фактом, що їхні роботи вперше виставлені в такому поважному мистецькому закладі, відомому далеко за межами нашої держави.
Чернігівська обласна бібліотека для дітей щиро вдячна нашим партнерам – Чернігівському обласному художньому музею імені Григорія Галагана в особі Ткача Юрія Володимировича та Шульги Катерини Григорівни, Чернігівській художній школі в особі Рибіної-Ткач Марії Юріївни, обласному осередку Спілки письменників України, нашим відомим художникам Федоритенко Тетяні Миколаївні, Дєдовій Тетяні Якимівні, всім-всім, хто був дотичний до сьогоднішнього свята. І запрошуємо наших дітей до участі у майбутніх конкурсах, а дорослих – до співпраці. Працюємо задля дитини і майбутнього України!

Виставка триватиме протягом місяця до 20 серпня, запрошуємо всіх прихильників мистецтва на відвідини!









QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 91 | Додав: estet | Теги: я_намалюю_Україну_без_війни, виставка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Липень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0