Головна » 2020 » Квітень » 27 » У чому користь поезії?



17:26
У чому користь поезії?
Те, що читати – корисно, важливо і просто необхідно, навіть учені довели. Не кажучи про численних книголюбів, яких повно серед наших читачів. Але навіщо нам читати поезію?

Що таке поезія?

Ніби все просто – віршовані рядки, рима, ритм… Але якщо замислитися, то розумієш, що не тільки у цьому полягає значення цього слова. Поезія… Це рядки, написані самою душею автора.
За словами Ліни Костенко: «Поезія – це завжди неповторність, Якийсь безсмертний дотик до душі…»

Що дає нам читання поезії?

Читаючи вірші, людина вчиться грамотно та красиво говорити, збагачує свій словниковий запас. Не можна не згадати, що люди, які читають вірші вголос, мають кращу дикцію і розвивають свої ораторські та акторські здібності…
Але найголовніше, що дає нам читання поезії, це, по-перше, розвинена культура. Ми збагачуємо її, знайомлячись з поетичним надбанням людства, вивчаючи нові поезії нових поетів, повертаючись до класиків. По-друге, поезія сприяє збагаченню нашої душі. Адже вона спрямована на відчуття, на емоції. Вірші мають пробуджувати наші почуття, саме в цьому їх основна функція.

Вірші потрібно читати всім - і малим, і дорослим. Дорослим поезія допоможе відволіктися від проблем, помріяти та пробудити почуття.
Дітям це допоможе стати розумнішими, обізнанішими, розвинути їх творчі навички. В період раннього дитинства велика частина прочитаного малюкові — віршовані тексти.

Читання віршів дитиною розвиває багато корисних функцій, а саме:
1. Пам'ять. Регулярне вивчення віршів чудово позначається на пам'яті дитини. Вона розвивається краще та швидше. Як наслідок - краще запам'ятовується інформація, зокрема, зі шкільної програми.
2. Мова та дикція. Мовний запас у дитини не настільки багатий, як у дорослих і саме заучування віршів допомагає його збагатити.
3. Словниковий запас. Правильні, літературні слова вже зовсім скоро з'являться у словниковому запасі вашого чада. Як наслідок - мова стає цікавішою та різноманітною.
4. Образне мислення. Більше віршів - краща та розвиненіша фантазія. А образне мислення при вивченні вірша допомагає ще й чітко уявляти все, що відбувається у творі.
5. Сприйняття іншого матеріалу. Мозок дитини налаштовується на отримання та вивчення нової інформації, а тому ніби "розкачується", і засвоєння відбувається легше та простіше, аніж у інших.
6. Особистість. Якщо ви з дитиною обговорюєте вірші, розбираєтеся у питаннях, котрі вона ставить перед собою, аналізуєте, то це допомагає гармонійно розвиватися особистості.
7. Моральні цінності. Повчальні та правильні - вірші, в яких розглядаються життєві ситуації, робляться висновки про ту чи іншу подію.

Пропонуємо вашій увазі книгу Ємець А. А. «Психологія. Як навчити вашу дитину виразно читати і заучувати вірші»

У переважної більшості дітей від народження добре розвинуті пам’ять і артистизм, проте деяким з них усе одно важко запам’ятати й вивчити напам’ять вірш або хоча б виразно його прочитати. Якщо ви прагнете допомогти в цьому своїй дитині, ця книга для вас!

Читати уривок з книги:
https://bookland.com/download/1/10/105506/sample.pdf







QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 499 | Додав: estet | Теги: поезія, Ємець А. А. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0