Головна » 2020 » Липень » 10 » Три історії з шоколадом



17:52
Три історії з шоколадом
11 липня ми святкуємо дуже солодку і незвичайну дату – Всесвітній день шоколаду.

Хто не любить такі ласощі? Напевно, важко знайти людину, кому не припадуть до душі шоколадні десерти і напої. Саме тому в усьому світі прийнято вітати один одного з таким незвичайним святом і дарувати гарний настрій.

Хтось любить шоколад , а хтось захоплений книгами. А як вам ідея все це поєднати?
До Всесвітнього Дня шоколаду – смакуйте!

Дітям:

Роальд Дал «Чарлі і шоколадна фабрика»

Чарівний світ казкової повісті міниться барвами й змінює форми, наче шоколад, що плавиться у великому казані. Дія повісті відбувається на чудернацькій фабриці, де виготовляють вигадані солодощі, — і, здається, від сторінок книжки аж линуть неймовірні пахощі. На доброго і щирого хлопця Чарлі за воротами колись замкнутої від усього світу фабрики, якою заправляє дивакуватий власник Віллі Вонка, чекають дивовижні пригоди. Чарлі потрапить туди не сам, а в товаристві інших дітлахів: примхливої Веруки, захопленого іграми Майка, затятої Віолетти й охочого до ласощів Августа. Але чи всі зможуть пройти крізь випробування? Читачеві неодмінно закортить про це довідатися.

Читати он-лайн: https://www.ukrlib.com.ua/world/printit.php?tid=665

Підліткам та молоді:

Йоанна Ягелло «Шоколад із чилі»

Вам доводилося куштувати шоколад із чилі, де солодкий смак поєднується з гіркотою? Саме його нагадує життя 17-річної Лінки, яка щойно вступила до омріяного ліцею. Вона відшукала давно втрачену сестру й нарешті розібралася у своїх почуттях до Адріана. Здається, перед нею чудове майбутнє. Проте не все так рожево. На навчання Лінці доведеться заробляти, мама не в стані сплатити за дорогий приватний ліцей, стосунки із сестрою теж не завжди ідеальні. Крім того, коханий їде навчатися до Лондона, а це означає кількамісячну розлуку. Лінка живе в очікування Різдва, бо тоді Адріан має приїхати до Польщі. Проте на неї чекає неприємний сюрприз. Що ж, може, кохання не завжди мусить бути солодким, як молочний шоколад? Може, воно нагадує шоколад із чилі?

Цікавий відео-огляд:



Читати он-лайн:

https://www.ukrlib.com.ua/world/printit.php?tid=8121

Дорослим:

Джоан Гаррис «Шоколад»

Незрівнянна історія про кохання, мрію, силу духу та, звичайно ж, шоколад. У авторки твору просто неймовірний талант описувати смаколики таким чином, що ми починаємо відчувати їхній смак та аромат, і можна сказати, що на сторінках твору шоколад просто тече рікою. Саме навколо нього розгортається вся історія Віанн Роше, яка немов чарівниця, вгадує бажання людей. Але чи вдасться жінці зрозуміти власні бажання?

Читати уривок он-лайн:

https://knigogo.com.ua/chitati-online/shokolad/

Книги є у фонді Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.
Читайте гарні книжки з шоколадом. Це неодмінно поліпшить вам настрій!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 495 | Додав: estet | Теги: книги, день шоколаду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0