Головна » 2023 » Квітень » 21 » «Трансформація роботи бібліотек в умовах воєнного стану»: Всеукраїнська науково-практична конференція



14:35
«Трансформація роботи бібліотек в умовах воєнного стану»: Всеукраїнська науково-практична конференція
20 квітня відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція "Трансформація роботи бібліотек в умовах воєнного стану".

Організаторами виступили Наукова бібліотека Національного університету "Чернігівський колегіум " імені Т. Г. Шевченка, Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені В.Г. Короленка , Чернігівське обласне відділення Української бібліотечної асоціації.

Бібліотеки України ділилися своїм досвідом роботи в умовах війни. Колеги з Наукової бібліотеки Державного податкового університету (м. Ірпінь), бібліотеки Університету Григорія Сковороди в Переяславі, колеги з Вінниці, Харкова, Дніпра, Хмельницького, громад області та бібліотеки Чернігівщини ознайомили з новими формами діяльності, які виникли в їхній роботі з початком широкої війни.

Діяльність всіх бібліотек в цей період перш за все направлена на підтримку внутрішньо переселених осіб, яких війна змусила залишити свої домівки. Робота була націлена і на захист інформаційного простору, всебічної підтримки постраждалого мирного населення і наших захисників, які мужньо боронять свою державу.

Діяльність Чернігівської обласної бібліотеки для дітей презентувала її директорка Тамара Клюй у своїй доповіді «Дитяча бібліотека і війна: підтримуємо, навчаємо, захищаємо». Не дивлячись на ті умови, в які нас поставили війна, колектив бібліотеки продовжував виконувати своє основне завдання – надання всебічних послуг своїм маленьким читачам, а також і вів методичну роботу для дитячих бібліотек області. Про роботу блогів і сайту бібліотеки, про відновлення і започаткування нових проєктів, про конкурси, в яких взяли участь близько 200 дітей Чернігівщини, про все це присутні дізналися із виступу Тамари Миколаївни.

Отже, варто сказати, що бібліотечний фронт потужний і незламний, це єдина родина, яка згуртована для найважливішої справи – обслуговування і підтримки наших користувачів і один одного.

Конференція була плідною, корисною, цікавою і довела, що в найстрашніших умовах війни, жахіття, руйнування – ми встояли і утримали свій фронт.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 420 | Додав: estet | Теги: конференція, Zoom, діяльність бібліотек | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0