Головна » 2020 » Листопад » 30 » Тонкий гумор і надзвичайна мудрість великого таланту (До 185-річчя від дня народження Марка Твена)



16:58
Тонкий гумор і надзвичайна мудрість великого таланту (До 185-річчя від дня народження Марка Твена)
«Я з’явився на світ у 1835 році разом із кометою Галлея… Бог, напевно, вирішив: ось два чудернацьких явища, які неможливо пояснити…»

Так про себе, про комету і про Бога міг сказати тільки трохи самовпевнений і дуже дотепний Марк Твен, письменник, що ще за життя став легендою.

Легенда про Марка Твена… Вона дійсно існувала. Довгі роки не тільки для Сполучених Штатів, а й для всього світу Твен являв собою символ Успіху, втілення заповітної американської мрії. Очевидці стверджували, що туристи з усього світу приїжджали в США тільки для того, щоб подивитися на два дива – Ніагарський водоспад і письменника Марка Твена.

Протягом усього життя Марк Твен зумів зберегти чесність, принциповість, любов до людей, незалежно від кольору їхньої шкіри. Гуморист і сатирик він ніс людям велику віру в перемогу гуманістичних ідеалів над силами зла, обстоював своє право на критику негативної дійсності в рідній країні, яку любив і хотів бачити кращою. Для нього саме життя стало університетом художньої майстерності. «Мої книги – вода, книги великих геніїв – вино. Воду п’є кожен», – так говорив письменник.

Мільйони дітей читають його твори і сміються, вгадуючи у тому чи іншому героєві себе, а дорослі просто повертаються у власне дитинство. Таке диво робить книга Марка Твена «Пригоди Тома Сойєра» (1875), яку автор замислив як пародію на чемних дівчаток і ввічливих хлопчиків. Марк Твен відкрив знаний і водночас напрочуд загадковий світ дитинства. Він створив вічний, нетлінний пам’ятник Дружбі та Дитинству.

Чернігівська обласна бібліотека для дітей дякує письменникові за хвилюючі миттєвості очікування радості і відкриття, які переживають читачі, гортаючи сторінки його чудових творів.

Дізнавайтесь найцікавіше у віртуальній мандрівці «Чудернацьке явище на ім’я Марк Твен».



Знавцям його біографії і творчості пропонуємо випробувати себе, розгадуючи літературний онлайн-кросворд «Світ Марка Твена і його книги для дітей».
https://learningapps.org/display?v=potrp6zkc20




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 432 | Додав: estet | Теги: Твен М. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0