Головна » 2015 » Квітень » 29 » Так весь світ дивують нині діти неньки України



17:53
Так весь світ дивують нині діти неньки України
В Чернігівській обласній бібліотеці для дітей ім. М.Островського відбулося урочисте нагородження переможців вже V обласного конкурсу дитячої літературної творчості «Хай весь світ дивують нині діти неньки України», заснованого в 2011 році за ініціативи відомої дитячої письменниці Тетяни Пакалюк та бібліотеки.
За ці роки в щорічному конкурсі взяли участь понад 1300 дітей, учнів 4-11 класів з усіх куточків Чернігівщини, вони надіслали понад 1,5 тис. власних творів: віршів, оповідань,казок різноманітної тематики – це і тема любові до Батьківщини, до своїх рідних і близьких, тема дружби, уважного ставлення до природи, до братів наших менших і, на жаль тема війни і миру.
Поміж 250 літературних творів журі конкурсу, яке очолює письменниця Пакалюк Тетяна, визначили 18 кращих (І-ІІІ місця), вони друкуватимуться в спеціальній збірочці орієнтовно до кінця року. Ще 6 творів (ІV-VI місця) відзначені заохочувальними нагородами і местимуться на сайті Чернігівської обласної бібліотеки для дітей ім. М.Островського в рубриці «Пегасик».
На урочистій церемонії грамоти від бібліотеки, подарунки від Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації, вручали голова журі Тетяна Пакалюк та директор бібліотеки Тамара Клюй. Вони разом з письменниками, членами журі Алою Сокіл, Оленою Конечною, оцінили творчість конкурсантів, відзначили здобутки початківців, побажали їм подальших успіхів. Відбулася щира відверта розмова відомих письменників та юних літераторів початківців, під час якої юні автори отримали безцінні практичні поради, настанови від справжніх професіоналів
Юні поети і прозаїки зачитали уривки з власних творів, поділилися своїми думками про творчість, про оточуючий світ, що спонукає їх до творчості, про плани на майбутнє. Головне діти зустрілися з письменниками, членами журі, які читали їхні твори, оцінювали їх; дали своєрідне благословення в літературне життя. Географія конкурсу велика: переможцями стали учасники з Ічні та Ічнянського району, Корюківки та Корюківського району, м. Городні, Щорса і Варви, Новгород-Сіверського району, Бахмача, Мени і Менського району. Тішить, що багато достойних творів народилися саме в селах нашого краю.
П'ятий обласний конкурс дитячої літературної творчості «Хай весь світ дивують нині діти неньки України» відкрив багато нових імен літературно обдарованних дітей і засвідчив, що Чернігівська земля багата талантами. А дорослі мають допомогати їм стати на крило.





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Хай весь світ дивують нині діти неньки України | Переглядів: 2054 | Додав: estet | Теги: дитяча творчість, бібліотека ім. М.Островського, літературний конкурс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0