Головна » 2022 » Листопад » 10 » Свято національної єдності (бібліотека долучилася до написання диктанту національної єдності)



12:17
Свято національної єдності (бібліотека долучилася до написання диктанту національної єдності)
День української писемності та мови українці святкують 9 листопада з 1997 року. Встановлений він Указом президента України на підтримку ініціативи громадських організацій у день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Він був письменником-агіографом, основоположником давньоруської історіографії, першим істориком Київської Русі, мислителем, вченим, ченцем Києво-Печерського монастиря.

Як і вся країна, Чернігівська обласна бібліотека для дітей долучилася до написання диктанту національної єдності. З вірою в серці у нашу перемогу, з великими надіями і переживаннями колектив бібліотеки писав диктант «Твій дім», прочитаний народною артисткою України Адою Роговцевою.

Тематика обрана не дарма, адже все, що переживає наша країна, нація було висловлено у тексті диктанту: «Та головне – це місце сили і пам’яті роду. З нього черпали снагу твої попередники, перемелені жорнами темних часів: війнами, репресіями, боротьбою з двоголовою гідрою. Їх ламали, а вони билися за право вижити й зберегти в собі свій дім. От як ми тепер».

По завершенні диктанту, директорка бібліотеки Тамара Клюй привітала колектив бібліотеки ще і зі святом працівників культури та майстрів народного мистецтва. Побажала натхнення і віри в нашу країну і перемогу. На завершення була демонстрація фільму про розвиток нашої культури і її тернистий історичний шлях.

«Я точно знаю – він вистоїть, виборсається, дочекається твого схвильованого вигуку: «Я – вдома!». А ти про все-все мені розкажеш» («Твій дім»).




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 235 | Додав: estet | Теги: ДИКТАНТ ЄДНОСТІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Листопад 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0