Головна » 2024 » Квітень » 2 » Свято книги, дитинства та магії казки.



12:46
Свято книги, дитинства та магії казки.
Щороку 2 квітня, у день народження автора улюблених дитячих казок Ганса Християна Андерсена, уся всесвітня спільнота відзначає Міжнародний день дитячої книги (International Children’s Book Day).

Це свято привертає увагу до важливості книжки в житті юних читачів. Книги – найбільший винахід людства. Вони надихають, мотивують, розвивають, втішають. Дитячі книги допомагають формувати думки і смак до життя у маленьких людей. Адже саме книга відкриває малятам двері у великий та незнайомий світ, розкриває таємниці життя, сприяє становленню особистості.

Це свято книги, дитинства та магії казки. В цьому переконалися першокласники , завітавши до Чернігівської обласної бібліотеки для дітей. Вони потрапили до чудового світу книг. Зацікавились книгами з виставки «В гості до Андерсена». Були у захваті від книг 3-D формату. Потрапили у міфічний світ істот, почули вітальний крик фенікса, гарчання могутнього дракона. «Коротенькі історії про тварин з усього світу» італійського письменника Фйорані П’єранджела навчили юних читайликів добра і милосердя, чемності і вдячності до тварин, які нас оточують.

Релаксували, обіймалися з котом Кексом, робили руханки, досхочу насміялися з героїв лялькової вистави «Коза-дереза».

У наш складний і бурхливий час, коли стрімко зростає потік інформації, дитяча книга, все одно живе і знаходить нових вдячних читачів.








QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 57 | Додав: estet | Теги: день дитячої книги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0