Головна » 2014 » Грудень » 16 » Свято-дійство «Я чекаю Миколая»



18:34
Свято-дійство «Я чекаю Миколая»
Святий отче, Миколай!
Мою хату не минай!
Подаруй мені потіху,
І здоров’я для родин,
Красну долю для Вкраїни!
В.Багіра.

Немає на нашій землі душі, яка б не горнулася до Святого Миколая. Ми звертаємося до нього зі своїми потребами, проханнями, бо знаємо, що він може подати нам руку допомоги.
День Святого Миколая – це веселе народне свято. Як в усьому світі діти чекають Санта Клауса, так українські діти пишуть листи Святому Миколаю. У цих листах вони описують, що гарного, доброго вони зробили за рік, розповідають про свої мрії та бажання. Але, Великий Чудотворець знає про все і тому тільки хороші діти отримують від нього подарунки, а неслухняні – різку.
Наша бібліотека з нагоди свята підготувала для дітей свої дарунки – цікаві та веселі заходи. Протягом тижня відбуватимуться народознавчі слайд-подорожі. 16 грудня відділ обслуговування дошкільників та учнів 1 – 4 класів організував свято-дійство «Я чекаю Миколая», учасниками якого були учні 3-А класу ЗОШ № 27, діти-сироти та бібліотекарі.
Святковий інтер’єр, хвилювання юних акторів та їх батьків, фантастичні костюми, гості в очікуванні свята… І ось дійство починається. Всі бачать перед собою ошатну бабусю, що розповідає своїм онукам давні легенди про Святого Миколая. Згасає світло, звучить чарівна мелодія, і до зали, тримаючи запалені свічечки, заходять янголята. Своєю молитвою вони дарують сердечне тепло всім присутнім… Несподівано з’являється негативний, але такий яскравий та енергійний персонаж – чортеня. Його витівки та гра з глядачами викликають веселий сміх. Чуються дзвіночки. Всі чекають появи головного героя дійства. А щоб він швидше з’явився, разом співають пісню «Ой хто, хто Миколая любить». Нарешті під хор дитячих голосів та аплодисменти приходить сивобородий Святий Миколай. З чарівним посохом та мішком з подарунками, він вітає всіх зі святом. Гостинці від Святого Миколая – винагорода за добрі справи та слухняність.
Отже, якщо ви чемні, працелюбні, і доброзичливі, чекайте вранці чудовий подарунок.







QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1473 | Додав: estet | Теги: Святий Миколай, бібліотека ім. М.Островського | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0