Головна » 2021 » Березень » 24 » Стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання -2021! Книжки читай – успіху досягай!



12:19
Стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання -2021! Книжки читай – успіху досягай!
Чернігівським книголюбам пощастило відкрити головне книжкове свято року – Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

Святкування було незвичайним і феєричним, гармонійно поєднавши дві реальності – реальну і віртуальну. З екранів моніторів багатотисячну когорту юних читачів, бібліотекарів, письменників, усіх шанувальників книги вітали міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко та заступник міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк.

Пряму трансляцію із Чернігова на фейсбук-сторінці Національної бібліотеки України для дітей могли переглянути усі охочі, а підключень було максимально багато.

У реальному часі і просторі урочисто відкрити Всеукраїнський тиждень дитячого читання до бібліотеки завітали фахівці, які знають усе про книги й читання і добре розуміють значення дитячих бібліотек у сучасному, перенасиченому інформацією світі – генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, заслужений працівник культури України, кандидат культурології Алла Гордієнко, перший заступник голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш, начальниця відділу культурного розвитку та економічних питань Департаменту культи і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації Ліна Артюхова, заступниця начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради Вікторія Котенко, редактор і ведуча програми «Праймвечір. Акценти» на Українському радіо «Чернігівська хвиля» ТРК «Суспільне Чернігів» Юлія Найда, місцеві письменники – Надія Галковська, Олена Конечна, Маргарита Бордонос, Василь Буденний.

І, звичайно ж, найбільша гордість бібліотеки – юні читачі. Гостей і учасників свята вітали маленькі читайлики-першокласники, капела бандуристів «Натхнення» міської школи мистецтв, лауреати Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів (худ.кер. Марина Суворова), читачі-учні 4-В класу ЗОШ № 35 (класний керівник Світлана Сухацька) поставили театралізовану сценку за творами Лесі Українки.

Алла Гордієнко у привітальному слові зупинилася на найкращих культурних традиціях Чернігівщини, гідно оцінила роботу Чернігівської обласної бібліотеки для дітей, відзначила та нагородила партнерів, меценатів, кращих бібліотекарів, які вносять вагомий вклад у розвиток бібліотечної справи, популяризацію книги і читання.

Директорка обласної бібліотеки для дітей Тамари Клюй презентувала роботу бібліотеки, розповіла про нові проєкти і програми, конкурси, спрямовані на залучення дітей до читання, адже бібліотека обслуговує понад 17 тисяч користувачів.

Цілий тиждень в обласній бібліотеці для дітей відбуватимуться захоплюючі події: літературні вікторини й конкурси, майстер-класи й віртуальні подорожі, ігрові марафони й бібліотечні квести, незабутні зустрічі з письменниками й улюбленими літературними героями.






















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Всеукраїнський тиждень дитячого читання | Переглядів: 1186 | Додав: estet | Теги: тиждень книги, Тиждень дитячого читання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0