Головна » 2019 » Вересень » 20 » Сосницький літературно-меморіальний музей Олександра Довженка в гостях у бібліотеки



11:41
Сосницький літературно-меморіальний музей Олександра Довженка в гостях у бібліотеки
Тема Довженка невичерпна. Розкриваючи одну її сторінку, другу, розумієш, що немає їй кінця. Як немає кінця Космосу, Всесвіту. Незвичними і несподіваними фактами з життя всесвітньо відомого земляка поділилися гості обласної бібліотеки для дітей. У рамках краєзнавчого проєкту «Дні бібліотеки в музеї, дні музею в бібліотеці» зі зворотнім візитом до бібліотеки завітали заступник директора Сосницького літературно-меморіального музею О.Довженка Ольга Ярмуш і головний зберігач фондів Оксана Плитник.
Ще зі школи Довженко відомий нам як талановитий письменник, неперевершений режисер, неординарна особистість. А що ми знаємо про його захоплення темою космосу? Про плани втілення фантастичних ідей у кіно розповіла пані Ольга. Виявляється, Олександр Довженко був особисто знайомий з Сергієм Корольовим, майбутнім академіком, конструктором, вченим в галузі ракетобудування і космонавтики. Вражає і захоплює той факт, що в глибинах космосу є астероїд з іменем О.Довженка.
Пані Оксана розкрила учасникам зустрічі незвичну й цікаву тему – жінки в житті пристрасного митця, який так любив красу.
Для юних читачів у бібліотеці працюють ювілейна виставка-експозиція «Зачарований Україною» і виставка-портрет «Олександр Довженко: знайомий і незнайомий», які познайомлять із життєвим і творчим шляхом Майстра.
На згадку наші гості подарували бібліотеці «довженківський» годинник і запросили всіх відвідати легендарне містечко Сосницю та її перлину – музей, що зберігає та примножує славу Олександра Петровича Довженка.









QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 638 | Додав: estet | Теги: О.Довженко, Сосниця, музей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0