Головна » 2013 » Листопад » 11 » SOS! Час збирати сміття!



14:32
SOS! Час збирати сміття!
В затишній залі Чернігівської бібліотеки для дітей ім. М. Островського зібралися учасники щорічного міського конкурсу з циклу «Вчимося жити на Землі». На цей раз небайдужі підлітки з усіх міських шкіл переймалися проблемами сміття і загрозами , яке воно несе не тільки всьому людству, а і нашому рідному місту.
Тему «Сміття» запропонували учасники міжнародного веб-мосту з Курською обласною бібліотекою для дітей і юнацтва (Росія), сьогодні це одна з найбільших загроз для екології Землі. Учасники за умовами конкурсу підготували інтерв’ю зі своїми однолітками школи, класу щодо стану забруднення сміттям нашого міста, річки Десна, утилізації твердих побутових відходів. На жаль, ситуація зі сміттям у Чернігові погіршується, а ефективні шляхи вирішення цієї проблеми поки що відсутні. Були деякі спроби пропозицій щодо поліпшення ситуації зі сміттям в Чернігові, проте, це все на рівні роздумів. В цілому всі учасники поставилися дуже уважно до конкурсу, вивчили багато документальних місцевих матеріалів.
Деякі з учасників здивували цікавими костюмами, виготовленими із паперового сміття, тут же були дані певні рецепти другого життя сміття.
В конкурсі взяли участь школярі з 25 шкіл, до ІІ туру були відібрані 13 кращих відеоматеріалів. Журі було непросто оцінити, адже більшість матеріалів були цікавими, пов’язані з Черніговом, свідчили про неабияку зацікавленість проблемами екології в нашому місті. Поважне журі одностайно І місце і «золоту» медаль віддало Дзогій Анастасії із колегіуму №11 за вміло підібраний і представлений матеріал, цікаві інтерв’ю. срібло і ІІ місце присуджене Кривенко Катерина з ліцею №22, а бронзу за ІІІ місце отримала Чорна Катерина із ЗНЗ №24, до речі, саме її відеоматеріали «ілюстрували» «живі» експонати із сміття. Спеціальну грамоту отримав учень ЗНЗ №23 Бойко Владислав, а колектив цієї школи був теж відзначений за багаторічну плідну роботу екологічного спрямування.
Всі юні учасники та педагоги, що підготували переможців конкурсу були нагороджені Подяками, грамотами, Дипломами управління освіти Чернігівської міської ради.
Конкурс засвідчив, що юні мешканці Чернігова небайдужі до майбутнього рідного міста, переймаються його проблемами.
Майбутнє у Чернігова є!










QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1491 | Додав: estet | Теги: міський конкурс, екологія, сміття, Чернігів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0