Головна » 2022 » Січень » 21 » Соборна Україна: від ідеї до життя



12:26
Соборна Україна: від ідеї до життя
22 січня відзначають День української соборності, бо саме в цей день 22 січня 1919 року було оголошено про об’єднання двох держав – Української Народної Республіки, яка постала на руїнах Російської імперії, і Західноукраїнської Народної Республіки, яка постала на руїнах Австро-Угорської імперії. Було проголошено про об’єднання українців в одній державі через сотню років роз’єднання, чим вони заявили про себе як про єдину націю.

Складна історія становлення української державності, тяжкі і тернисті шляхи нашого народу, якими він йшов до такої омріяної єдності і свободи. Здобутки попередніх поколінь продовжують своє життя в поколіннях прийдешніх. Вони підтримують, допомагають зберігати найсвятіше – пошану до наших батьків, дідів, прадідів, справу боротьби за Українську державу. В Україні існує громадянське суспільство, яке здатне об’єднуватися і яке має великий потенціал.

Віримо, що територіальна цілісність нашої держави, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишиться непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно сильної й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Плекаймо все, що втілить у життя ідею загальнонаціональної єдності! Пам’ятаймо про незліченні жертви, покладені на вівтар незалежності, соборності, державності!

Онлайн-гра «З Днем Соборності, Україно!»:



Злука. День Соборності України (з циклу Перемоги України)



У День соборності головною традицією є створення “живого ланцюга”.
Перший “ланцюг” українці створили 21 січня 1990 року. Це була одна з найбільших у Центральній і Східній Європі масових акцій.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 358 | Додав: estet | Теги: День Соборності | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0