Головна » 2020 » Вересень » 25 » Скажемо «ні!» ядерній зброї



14:37
Скажемо «ні!» ядерній зброї
26 вересня - Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї, який відзначається за рішенням 68-ї сесії ГА ООН від 5 грудня 2013 року.

Більше половини населення світу живе в країнах, які або мають таку зброю, або є членами ядерних альянсів. Нині доктрина ядерного стримування зберігається в якості елементу політики безпеки всіх ядерних держав та їх ядерних союзників.

Однак, не дивлячись на це, у світі зростає занепокоєння стосовно катастрофічних гуманітарних наслідків, які можуть виникнути від застосування навіть одного ядерного заряду, не кажучи вже про регіональну чи глобальну ядерну війну. Ці факти й спонукали Генеральну Асамблею заснувати 26 вересня Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї.

Як відомо, Україна у 1992 році відмовилась від свого ядерного арсеналу.
Адже застосування ядерної зброї десь в одному місці в світі призведе до катастрофи на всій планеті. І щоб уникнути таких наслідків, необхідно її ліквідувати. Тому що єдиною абсолютною гарантією того, що ядерна зброя ніколи не буде застосована, є її повна ліквідація.

Достатньо тільки згадати сумнозвісні японські міста Хіросіму та Нагасакі, по відношенню до яких наприкінці Другої світової війни було скоєно невиправний міжнародний злочин.

6 серпня 1945 року атомна бомба «Малюк» була скинута на Хіросіму, а 9 серпня 1945 року бомба «Товстун» - на Нагасакі. Це були єдині випадки використання ядерної зброї.

Від вибухів миттєво загинуло 70 000 мешканців Хіросіми та 60 000 мешканців Нагасакі. З серпня по грудень 1945 року загальна кількість тих, які померли від ран і хвороб, спричинених радіацією, склала близько півмільйона осіб у обох містах.
Та найжахливіше і найстрашніше в цьому те, що в застосуванні ядерного монстра взагалі не було ніякої потреби! Злочин, який не має виправдання!

Нині у міському парку Хіросіми (Парку миру) знаходиться монумент, присвячений жертвам бомбардування з написом: «Спіть спокійно, помилка не повториться».
Цей напис – клятва всього людства ніколи більше не воювати.

Відео:

Чому ядерна зброя є найбільшою загрозою ХХІ століття




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 567 | Додав: estet | Теги: ядерна зброя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0