Головна » 2015 » Січень » 15 » Січневі зустрічі для найменших



17:01
Січневі зустрічі для найменших
Хай летять добрі вісті здаля,
Хай у мирі квітує земля!
Хай наповняться співом гаї,
Дорогі українці мої!
У Святвечір вітаю усіх,
Хай лунають і пісня, і сміх!
Зичу вам миру, світла й тепла,
Щоб у нас добра доля була!
Надія Красоткіна

Зима. Навколо біліють сніги. Мороз ніби пензлем розмалював вікна. Дерева обсипані інеєм і обліплені снігом. Нерухомі, білі. Немов кришталеві, стоять вони, як у казці; і сяють самоцвітами від першого променя січневого сонця.
Перший місяць року — січень. Як тільки його не називають: і «сніжень», і «льодовик», і «щипун», і «тріскун. А ще його величають царем морозів, володарем і серцем зими, бо він найхолодніший місяць. У січні не тільки сніг січе, а ще й мороз вогнем пече.
Саме в цьому місяці ми святкуємо такі чудові свята як Новий рік, Різдво, Водохрещу. Про ці народні свята та обряди дізналися учасники січневих зустрічей « Снігом січень посіває».
Казковий різдвяний настрій для учнів 2-Б класу ліцею №22 створювали звуки заметілі, чудові сучасні пісні про Різдво, старовинні колядки, щедрівки. Почувши знайомі слова відомої української щедрівки діти почали співати. Під час розповіді бібліотекаря про зимові звичаї українців, на екрані оживали вертепи, народні фестивалі. Мультиплікаційний музичний кліп «Щедрик» занурив відвідувачів у чарівний світ, де добро перемагає зло, байдужість перетворюється на людське тепло, а дорослі стають дітьми.
Бажаємо всім щасливих зимових свят! До зустрічі в бібліотеці!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1571 | Додав: estet | Теги: Різдвяні свята, бібліотека ім. М.Островського | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
estet