Головна » 2021 » Жовтень » 13 » «Шлях українського воїна» – книга майбутніх генералів. (Огляд книги до Дня захисників і захисниць України)



14:22
«Шлях українського воїна» – книга майбутніх генералів. (Огляд книги до Дня захисників і захисниць України)
Науково-популярне видання для дітей та юнацтва «Шлях українського воїна» (автор-укладач Поташнікова Рамунє Олександрівна, науковий консультант Даліс Ракутіс, художник Ірена Панаріна) – книжка для майбутніх генералів та адміралів.

Книга про українську армію. Армію, що творили твої предки у легендарних походах князів Олега і Святослава. Армію, слава якої гриміла світом за часів Війська Запорізького. Переможним шляхом крокували солдати Українських шляхів у Другій світовій війні, уславили Україну і нескорені партизани Повстанської армії. Славетні нащадки гайдамаків і Січових стрільців добровільно стали на захист рідних кордонів у 2014-му, а нині боронять Батьківщину у складі Об’єднаних сил на сході України.

А ти, любий читачу, «покрокуєш» сторінками цієї книги, щоб дізнатись, що таке армія і що таке війна, як вона може розпочатися, руйнуючи Україну, як захистити свою Батьківщину і успішно боротися зі зброєю в руках. Прочитаєш, що ти можеш зробити, щоб за потреби захистити свою домівку, свою родину і свою державу, в якій ти народився і яка в тебе єдина і найдорожча.

На тебе чекає цікава і змістовна розповідь, тому будь терплячим. Читай уважно, розділ за розділом, міркуй над інформацією і роби висновки. Все, про що ти дізнаєшся, буде корисним, якщо коли-небудь доведеться стати на захист близьких, друзів, сусідів, регіону, що опинився у зоні військового конфлікту, свого міста і домівки. Книга містить безліч цікавих фактів, про які, найімовірніше, тобі ще ніхто не розповідав.

Один із найкращих способів підготуватися до оборони Батьківщини – вступити до Національної скаутської організації України «Пласт». Потрапити до «пластової» родини можна з двох років, а вже з одинадцяти юнаки і дівчата з «Пласту» починають знайомитися з українською армією. І не тільки з нею, але й з багатьма іншими галузями діяльності організації, які стануть тобі у нагоді.

Якщо вибереш шлях воїна, то досвід, який ти отримаєш у скаутській організації, надасть тобі багато переваг. Пластунів чекають і цінують у добровольчих силах, у професійній армії та у військових вузах України. Або ж можеш залишитись пластуном на все життя. Отримані навички допоможуть у майбутньому в будь-якій роботі, а належність до цієї організації – це пошана в очах інших людей.

Є чимало можливостей служити своїй Батьківщині, і кожен може навчитися, як це робити. Головне – мати бажання та рішучість. Якщо ти готовий захищати свій дім, батьків, братів і сестер, – то в серці ти вже боєць України.

Книга «Шлях українського воїна» є в читальному залі відділу обслуговування учнів 5-9 класів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 328 | Додав: estet | Теги: книга, шлях українського воїна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0