Головна » 2024 » Березень » 7 » Шевченківські дні в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей



18:04
Шевченківські дні в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей
210 років тому ніхто, звісно, й гадки не мав, що народжене під стріхою простої селянської хати хлоп’я стане найбільшим генієм України і буде відомим на весь світ як борець за волю українського народу та України. І це наш Тарас Шевченко.
Його любов до України вражає і надихає. «Ті, хто бачив бодай раз нашу країну, кажуть, що хотіли б жити й померти на її чудесних просторах. Що ж тоді казати нам, її дітям, котрі повинні любити свою найпрекраснішу матір і пишатися нею», - писав Шевченко.

По іншому зазвучали нині його слова.
Свою Україну любіть.
Любіть її… Во врем’я люте,
В остатню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.


Так, Україна – наша земля, наша мати, яку треба любити і за яку треба боротися, як це роблять справжні українці. А ще у війні з російськими окупантами за волю України наші захисники і захисниці несуть його слова, як гасла, як заклик!

Борітеся — поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!


Відчути силу слова Кобзаря і надихнутися ним, дізнатися, у чому секрет такого впливу на людей його поезії, а також найцікавіші і найважливіші факти про нього і чим Тарас Шевченко такий близький нам, – все це мали можливість наші читачі з різних шкіл Чернігова. Чернігівська обласна бібліотека для дітей запросила їх на захопливу літературну гру-мандрівку «Тарасовими шляхами», присвячену 210-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка.

Надзвичайно важливим є саме дітям розповісти про цю непересічну особистість, патріота України і борця, донести його ідеї. Адже люди з такою любов’ю до рідної країни, відданістю і силою духу перемагають ворога.






QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 49 | Додав: estet | Теги: Шевченко Т., Шевченківські дні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0