Головна » 2018 » Жовтень » 2 » Шанувати дідусів і бабусь!



16:43
Шанувати дідусів і бабусь!
Дітям доволі часто важко зрозуміти старих людей. Молоді сповнені сил і енергії, а старші віддали свої сили саме заради завзяття юні. Тож у менших має бути особлива відповідальність. Про це говорили учні 22-го чернігівського ліцею - учасники бесіди-роздуму в обласній бібліотеці для дітей, присвяченого Дню людей похилого віку.
П’ята частина населення України – це люди віком понад 65 років. Вони дуже вразливі і хочуть уваги. При цьому свій вік не відчувають, почуваючись молодими. Онуків своїх розуміють іноді краще за батьків. І підтримують! Але дідусі і бабусі потребують турботи, в побуті – простої допомоги, тож школярам, наприклад, не варто забувати поступитися людям похилого віку місцем в громадському транспорті, при потребі – допомогти перейти дорогу…
Про те, як треба допомагати людям похилого віку, написано багато книжок. Ліцеїсти разом з бібліотекарями обговорили казку «Комірчина для дідуся», оповідання Василя Сухомлинського «Іменини», де порушуються саме проблеми відносин старих людей з онуками.
І висновок зробили: до людей похилого віку треба ставитися шанобливо. Шаноба до старших – перша ознака вихованості.







QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 813 | Додав: estet | Теги: люди похилого_віку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
estet