Головна » 2024 » Серпень » 26 » Серця співали разом з Україною!



13:37
Серця співали разом з Україною!
23 серпня Чернігівський обласний філармонійний центр перетворився на яскравий осередок патріотизму та української культури. Концерт "Барви України", присвячений Дню Державного Прапора України, став справжнім святом для всіх, хто цінує традиції та любить свою країну.

Відкриваючи вечір, художній керівник ансамблю "Сіверські клейноди" Андрій Лоєвець наголосив на особливому значенні Державного Прапора для українського народу. "З цим символом ми вибороли свою Незалежність, з ним ми захищаємо нашу землю", – сказав він, підкресливши незламний дух українців.

Програма концерту вражала своєю різноманітністю. Академічний ансамбль пісні і танцю "Сіверські клейноди" представив як улюблені народні пісні, так і нові композиції, що відображають сучасні реалії України. Особливо зворушливим було виконання творів, присвячених захисникам України.

Гостем концерту став чернігівський театр народного танцю "Слов’яни", який додав дійству ще більше колориту своїми яскравими виступами. А юна поетка Анастасія Очеретько, переможниця обласного конкурсу «Барвінкова, веселкова найдорожча рідна мова», організованого Чернігівською обласною бібліотекою для дітей в рамках реалізації Обласної програми сприяння функціонуванню української мови як державної в Чернігівській області, своїм проникливим віршем "Янгол" зворушила серця всіх присутніх.

"Барви України" – це не просто концерт, це маніфест любові до рідної землі. Кожна нота, кожен рух танцівників, кожне слово поета – все це спліталося в єдине полотно, оспівуючи красу і силу українського духу.

Наприкінці концерту всі учасники були нагороджені почесними грамотами та подарунками. Директорка Чернігівської обласної бібліотеки для дітей Тамара Клюй подякувала організаторам за прекрасний захід і відзначила важливість популяризації української культури, особливо серед молоді.

Концерт "Барви України" став яскравим доказом того, що українська культура жива і незламна. Незважаючи на всі труднощі, ми продовжуємо творити, любити і вірити в краще майбутнє.

Янгол

І сонце буде кожному із нас світити
І рай нарешті стане на землі
Але заплаче у кутку покинута мала дитина
Чиї батьки, мов янголи, залишили її
І будуть сльози литись мов рікою
Але коли впаде останняя сльоза
Підніме янгол свої очі жовто-сині
І буде мир, але яка ж його насущная ціна
І будуть люди разом танцювати
Поллється вже адамова сльоза
Але маля, за що тобі такі страждання
Питаю я, за що така ціна
За тих хто жити може лиш заради себе
За тих хто вирішив покинути своє буття
Але кладе життя своє на тонкі плечі
На плечі молодого янголя.

Очеретько Анастасія




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 53 | Додав: estet | Теги: День Незалежності, концерт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Серпень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0